NAJGORI START U 25. GODINA

Mourinho poludio skroz: Evo šta je zabranio Asmiru Begoviću

Sport15.09.15, 11:51h

Mourinho poludio skroz: Evo šta je zabranio Asmiru Begoviću
Najgori početak sezone poslije 29 godina, tri poraza, dva boda iznad zone ispadanja i čak 12 primljenih golova u prvih pet kola

Chelsea je u roku od samo nekoliko mjeseci izgubio blistavi šampionski sjaj i postao, kako se žargonski kaže, kanta za punjenje, prenosi Mozzart. Jose Mourinho je označen kao glavni krivac, a jasno je da je "nešto truhlo" u redovima londonskih Plavaca i da nešto treba da se mijenja.

 

Mnogo puta u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri da pretera, što u izjavama koje daje medijima, što u potezima koje sprovodi na terenu i van njega. Ali, poslije najnovije odluke s pravom su se engleski, a potom i europski mediji zapitali - da li je Mourinho zaista izgubio razum?

 

Kako piše ugledni britanski dnevnik Telegraf, Mourinho je igračima zabranio smijeh i šalu na treninzima, jer želi da pokuša da na sve načine podigne ekipu i vrati je na pobjednički kolosijek.

 

Da situacija nije ni najmanje naivna govori i saznanje da atmosfera u svlačionici Chelseaja lagano dostiže tačku usijanja. Kapiten Terry i najbolji strijelac Diego Costa dospjeli su u žestoku svađu prethodnih dana, a planira se i sastanak "kriznog štaba".

 

Jedni od onih koji su posljednjih nedjelja najviše pod lupom kritičara jesu Branislav Ivanović i Nemanja Matić.

 

Posebno se to odnosi na kapitena srpske reprezentacije, koji se od starta sezone nalazi pod ogromnim pritiskom javnosti.

 

 

(zmajevibih7.blogspot.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook