BAKIR HADŽIOMEROVIĆ/ BLOG KOMENTAR

Mržnja TB CPHE: RTRS pretvorila se u ratno-huškački medijski stroj! Zašto svi šute?!


08.09.15, 21:18h

 


PTPC se pretvorila u ratno-huškački medijski stroj! Već mjesecima ta televizija, čiji se program očigledno uređuje u Dodikovom kabinetu, širi neviđenu mržnju prema svim "neprijateljima režima"- opoziciji, njenim liderima - ali ono što nas posebno mora zabrinuti jeste kontinuirano propagandističko širenje mržnje prema Bošnjacima po uzoru na najslavnije radove pokojne PTB CPHA sa neprevaziđenom Radom Đokić i Ristom Đogom.

 
U izvještajima novinara vaskrsle TB CPHE bošnjački povratnici se tretiraju kao "strano tijelo u srpskom biću", u najmanju ruku kao sirijske izbjeglice u Orbanovoj Mađarskoj.

 

Državne institucije Bosne i Hercegovine su za novinare TB CPHE nešto kao "balkanski Brisel" u koji povremeno ima da navrate "predstavnici Republike Srpske" i da se tamo isključivo bore za prava Srba, srpstva, srpske... O šovinističkom iživljavanju urednika i novinara Dodikove TB CPHE nad simbolima naše domovine suvišno je i govoriti.

 

U izvještajima novinara vaskrsle TB CPHE bošnjački povratnici se tretiraju kao "strano tijelo u srpskom biću", u najmanju ruku kao sirijske izbjeglice u Orbanovoj Mađarskoj

 
Ono što posebno zabrinjava u cijeloj priči oko medijskog zločina koji se odvija u "živom tv prenosu" jeste zlokobna šutnja domaćih i međunarodnih institucija zaduženih za zaštitu osnovnih ljudskih prava povratnika u Republiku Srpsku, na čijem se javnom servisu javno linčuju ljudi i satanizira cijeli jedan narod.


Šta pritom rade parlamentarne komisije za informisanje državne i entitetskih skupština u kojim naknade za vlastiti (ne)rad primaju izabrani zastupnici?


Gdje su kvazianalitičari što su ih su vladajuće političke stranke zbrinule po raznim agencijama, od RAK-a pa nadalje, finansiranim javnim novcem?


Šta je sa odjelom za praćenje rada medija Ambasade SAD u BiH?


Gdje su ti medijski eksperti zaposleni u brojnim diplomatskim predstavništvima koji godinama zarađuju plate baveći se "analizama novinarskog izvještavanja"?


Zašto šuti OSCE-e? Ne čujemo silna novinarska udruženja od čijeg se rukovođenja i komandovanja solidno i gospodski živi...?

 

Gdje su ti medijski eksperti zaposleni u brojnim diplomatskim predstavništvima koji godinama zarađuju plate baveći se "analizama novinarskog izvještavanja"?


Na koncu, šuti i masovni nevladin sektor, sva ona silna udruženja i njihovi lideri što bolje poznaju sarajevski restoranski menu i programsku shemu tv kanala u Briselu nego u vlastitoj zemlji.


Pa da svi navedeni u ovom osvrtu ne bi već sutra rekli kako nisu znali, da od silnih obaveza na seminarima i work shopovima nisu imali vremena pratiti još i program TV CPHE, evo im samo jedan, slučajno odabran, link jednog od "dnevnika" koje Dodikovi novinarski batinaši u identičnom propagandnom maniru emitiraju svakog dana u sedmici...


Ugodno gledanje.

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

Molimo čitaoce da se u svojim komentarima suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. DEPO Portal zadržava pravo da takve i slične komentare ukloni bez najave i objašnjenja.

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook