Koldo Alvarez, selektor Andore

Postoji velika fizička razlika između naše i reprezentacije BiH, što će biti najveći problem

Sport05.09.15, 21:32h

Postoji velika fizička razlika između naše i reprezentacije BiH, što će biti najveći problem
Za mene je iznenađenje da se Zmajevi bore za treće mjesto i biće nam teško. Mi se nećemo koncentrisati samo na igru Džeke, to bi bila greška, jer Bosna i Hercegovina ima odličnih igrača, rekao je selektor Andore

 

Nogometni reprezentativci Andore održali su na Bilinom polju svoj posljednji trening pred kvalifikacionu utakmicu  sa reprezentacijom BiH. Prije treninga selektor Koldo Alvarez održao je konferenciju za medije na kojoj je istakao da se njegova ekipa osjeća dobro u Zenici i da su odmorni i raspoloženi za igru.

 

- Naša taktika za utakmicu će biti odbrambena, a u sastavu može doći do promjene četiri igrača. Svi igrači su fizički spremni i zdravstveni karton je, osim povrede igrača Cristiana, odličan. Postoji velika fizička razlika između naše i reprezentacije BiH, što će biti najveći problem, ali znamo šta nas čeka i vjerovatno ćemo vidjeti najbolju sliku Bosne i Hercegovine s obzirom da se bore za treće mjesto u grupi -  kazao je Alvarez.

 

On je više govorio o svojim protivnicima nego o svojoj ekipi i pokazao je odlično poznavanje individulanog kvaliteta bh. igrača. Za njega je pravo zadovoljstvo igrati protiv dobrih igrača, koji su svoj talenat i kvalitet potvrdili igrama u evropskim klubovima.

 

- Za mene je iznenađenje da se Zmajevi bore za treće mjesto i biće nam teško. Mi se nećemo koncentrisati samo na igru Džeke,  to bi bila greška, jer Bosna i Hercegovina ima odličnih igrača. Džeko je vrhunski igrač, ali ćemo sve igrače posmatrati jednako - istakao je Koldo Alvarez De Eulate.

 

Kvalifikaciona utakmica za odlazak na Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj između Bosne i Hercegovine i reprezentacije Andore igra se sutra sa početkom  u 20,45  sati, na stadionu Bilino polje u Zenici.

 

(Fena/Foto: AA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook