Foto/ Spremni za izazov

Bh. juniori kickboxeri sutra putuju na Evropsko prvenstvo u Španiju: Sretno mladim nadama!

Sport21.08.15, 15:34h

Bh. juniori kickboxeri sutra putuju na Evropsko prvenstvo u Španiju: Sretno mladim nadama!
Treninzi i pripreme juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine u kick boxu su završene i naši mladi predstavnici, između ostalih i veoma uspješni Edin Sinanović, najbolji junior na Prvenstvu BiH ove godine, spremni su za Evropsko prvenstvo na koje putuju sutra

 

Ovo značajno takmičenje održat će se od 23. do 29. avgusta u San Sebastianu u Španiji.

 

Reprezentativci naše zemlje nadaju se dobrim rezultatima.

 

- Edin Sinanović, član kick boxing akademije "Ilidža" i juniorski reprezentativac BiH, osvojio je zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu koje je u junu održano u Nišu u Srbiji. Taj veliki trijumf bio nam je odlična provjera, ali nam je dao i vjetar u leđa kada je u pitanju takmičenje koje je pred nama u Španiji.

 

Naši momci su vrijedno i predano trenirali i spremni dočekuju novi izazov i protivnike. Ja lično vjerujem da ćemo ponoviti uspjeh sa Balkanskog prvenstva i nakon naših košarkaških kadeta nastaviti uspješan niz bosanskohercegovačkih mladih sportista u Evropi- kazao je Nermin Bašović, trener kick boxing akademije "Ilidža"  i osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2003. godine koji je iste godine proglašen za najboljeg sportistu u BiH.

 

juniori-kickbox

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook