VIDEO/ POČETAK NA MALOM MJESNOM IGRALIŠTU

Od Stanice Pale do vrha Evrope: Šta mještani Pala kažu o Njegošu Sikirašu i istorijskoj pobjedi BiH?!

Sport18.08.15, 11:22h

Od Stanice Pale do vrha Evrope: Šta mještani Pala kažu o Njegošu Sikirašu i istorijskoj pobjedi BiH?!
Kamere TV 1 zabilježile su priču iz rodnog mjesta Njegoša Sikiraša - Stanice Pale, gdje je počeo 'pucati' prve koševe... Šta o njemu danas misle njegovi prijatelji, komšije i sugrađani?

 


Na igralištu u MZ Stanica Pale, prve košarkaške korake napravio je Njegoš Sikiraš, jedan od pet najboljih igrača na Europskom prvenstvu u Litvaniji.


Finalna utakmica između domaćina Litvanije se sa velikim interesovanjem pratila na Palama, odakle dolazi ovaj mladi košarkaš.


Stefan Simanjić, drug Njegoša Sikiraša, kaže:

 

- On je moj drug. Tu je počeo svoje prve košarkaške korake. Tu smo se igrali. družili se, išli zajedno i u školu. Zadovoljan sam Siketom, on je bio baš dobar, čestitam mu na tituli. Ima veliku podršku sa nas sa stanice i podršku od drugova i želim mu da što više napreduje u svom daljem životu.


Mještani ove MZ imaju samo riječi hvale za svog sugrađanina. Kažu, Njegoša pamte samo kao pozitivnu ličnost, koji je svojim napornim radom, ali prije svega dobrim odgojem, uspio da postigne sjajne rezultate.

 

- To je jedno dobro dijete. O njemu se može reći sve najbolje, sve pozitivno što bi se moglo reći za jednan mladi organizam. Znači ništa što bi predstavljalo neke negativne konotacije, kaže Ivica Topić, predsjednik MZ STanica Pale.

 

Pogledajte prilog TV1...

 

 

Najveću podršku je Njegoš dobio upravo od mještana naselja Stanica Pale. Mnogo je tu njegovih prijatelja s kojima je sate provodio igrajući svoj omiljeni sport.


Za uspjeh ovog mladog momka znaju svi na Palama. Ponosni su na svog sugrađananina kojem u budućnosti žele puno uspjeha.


Njegoš Sikiraš je rođen 4.novembra 1999. godine. Član je italijanske ekipe Stella Azzura. Jedan je od najtalentovanijih igrača svog uzrasta u Europi, a na Europskom prvenstvu u Litvaniji izabran je u najbolju petorku takmičenja.

 

(TV1/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook