Ko će imati prednost?

Musa između seniorske reprezentacije BiH i KK Cedevita Zagreb

Sport17.08.15, 19:49h

Musa između seniorske reprezentacije BiH i KK Cedevita Zagreb
Moglo bi se reći da je 16-godišnji Džanan Musa na slatkim mukama, jer ga želi i seniorska reprezentacija BiH, ali i seniori KK Cedevita Zagreb

 

Musa je u redove kadeta KK Cedevita otišao u decembru 2014. godine,

 

Kako je danas za Patriju kazao Sejo Bukva, čovjek koji je Musu doveo u Sarajevo sa 12,5 godina sinoć ga je zvao diektor Cedevite Matej Mamić govoreći da će Musu zvati da se priprema sa seniorima, a Musa je Mamiću već rekao da nije umoran i da računaju na njega.

 

Tokom dana pojavila se informacija da je Musa dobio i poziv seniorske reprezentacije BiH koja u septembru igra na EP. Šta će talentirani Musa odlučiti bit će poznato već tokom sutrašnjeg dana.

 

Zvanična stranica KK Cedevita izdala je saopćenje da je BiH u finalu Europskog prvenstva U-16 savladala domaćina Litvaniju 85:83 uz 33 koša, 8 skokova i 7 asistencija Džanana Muse, kadeta KK Cedevite. Musa je izabran u najbolju petorku turnira, a iz ruku legendarnog Arvidasa Sabonisa primio je i pehar za najboljeg igrača, MVP.

 

Džanan je prvenstvo okončao sa prosjekom 23.3 koša (1. strijelac ukupno) 9 skokova (4. skakač) i 6.3 asistencije (1. asistent).

 

Poslije ovog uspjeha Musu čekaju izazovi u seniorskoj postavi Cedevite s kojom će se pripremati za novu sezonu.

(Nap.ba, DEPO PORTAL,BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook