kome smeta ovaj klub?

Željezničaru protiv Širokog poništen čist pogodak i uskraćena pobjeda

Sport17.08.15, 13:18h

Željezničaru protiv Širokog poništen čist pogodak i uskraćena pobjeda
Rukovodstvo Fudbalskog kluba Željezničar izrazilo je nezadovoljstvo suđenjem na sinoćnjoj utakmici četvrtog kola Premijer lige BiH sa Širokim Brijegom, koja je završena rezultatom 1:1

U Željezničaru smatraju da im je poništen regularan pogodak u finišu utakmice čime je klubu "na brutalan i nesportski način onemogućena fer i zaslužena pobjeda, a poništeni pogodak u finišu utakmice je samo kulminacija tendencioznih sudijskih odluka na štetu FK Željezničar".

 

Iz Željezničara dodaju da je klub u prva četiri kola direktnim sudijskim greškama već izgubio tri boda.

 

- Uvjereni smo da se više ne radi o izolovanim incidentima i slučajnim greškama, već o organizovanoj kampanji protiv kluba koji daje najviše reprezentativaca Bosne i Hercegovine na svim nivoima - saopćeno je iz Željezničara.

 

Loše odluke na štetu Željezničara, kako navode, nastavak su sudijskih nedosljednosti i improvizacija koje su počele u proljetnom dijelu prošle takmičarske sezone.

 

- Odgovornim za postojeće stanje smatramo rukovodioca odjela za suđenje Salema Prolića, kao i direktora sektora za takmičenje Elmira Pilava. Pozivamo komitet za suđenje da sankcioniše loše suđenje i poduzme korake da zaštiti regularnost takmičenja, te na taj način omoguće da se titula izbori isključivo na terenu, a ne zakulisnim radnjama mimo terena kao što je bio slučaj u prethodne dvije sezone - navodi se u saopćenju.

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook