City se oprostio od bh. Dijamanta

Džeko potpisao za Romu: Došao sam ovdje da osvajam titule!

Sport12.08.15, 18:58h

Džeko potpisao za Romu: Došao sam ovdje da osvajam titule!
Kapiten BH nogometne reprezentacije Edin Džeko je danas, u poslijepodnevnim satima, potpisao ugovor sa italijanskom Romom

 

Roma je potvrdila da je potpisala BH kapitena Edina Džeko, donedavnog napadača Manchester Citya.

 

29-godišnji bosankohercegovački napadač, je potpis na ugovor sa Romom stavio danas nakon uspješno završenih medicinskih pretraga.

 

Nakon prelaska u Romu, Džeko je izjavio:

 

- Došao sam ovdje da osvajam titule sa Romom. Nadam se da ćemo osvojiti mnogo trofeja, ali prvo moramo raditi naporno na terenu da bismo došli do željenog cilja, rekao je Džeko i dodao:

 

- Mogu samo obećati jednu stvar, a to je, da ću dati sve od sebe za ovaj klub u svakoj utakmici, zaključio je Džeko.

 

Prema pisanjima medija, vrijednost Džekinog transfera u Romu je oko 23 miliona eura, dok bi Džeko godišnje trebao kasirati oko 4,5 miliona eura.

 

Džeko će uz sebe u Romi imati i reprezentativnog saigrača Miralema Pjanića baš kao što je u Wolfsburgu imao Zvjezdana Misimovića.

 

Džeko je u engleskoj Premier ligi, igrajuči za Manchester City, u 130 nastupa postigao 50 pogodaka, te Englesku napušta sa dvije titule prvaka Premier lige, osvojenim FA Cupom, Liga Cupom i Community Shieldom.

 

Edin Džeko je prve nogometne koraka napravio u Željezničaru, kojem će na ime solidarnosti pripasti 3,5 posto od vrijednosti transfera bh. napadača u Romu.

 

(oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook