VIDEO/ SJAJNO IZDANJE SARAJEVSKOG KLUBA

Plavi vlak nastavlja da gazi: Željezničar na Koševu razbio Ferencvaroš!

Sport23.07.15, 19:52h

Plavi vlak nastavlja da gazi: Željezničar na Koševu razbio Ferencvaroš!
Fudbaleri Željezničara pobijedili su Ferencvaroš sa 2:0 na stadionu Asim Ferhatović Hase u revanš meču 2. pretkola Evropske lige i tako su se nakon pobjedu u prvom meču 0:1 plasirali dalje

 

Mađari su očekivano nešto odlučnije ušli u ovaj meč, pa su u 9. minuti imali prvu veliku priliku. Nakon akcije po lijevoj strani lopta je došla do usamljenog Bodea, koji je sa deset metara iz prilično čiste situacije pogodio Kosorića i stoper Plavih je odličnom reakcijom spriječio sigurno postizanje gola. Ferencvaroš je potom izveo još nekoliko opasnih napada, ali bez učinka, da bi prvi pokušaj domaćih vidjeli u 14. minuti. Bajić je šutirao sa 30 metara, ali Dibusz je odbranio.

 

Igrao se 23. minut kada su igrači Želje uzeli jednu loptu i brzo je prenijeli na polovinu gostiju, Hadžiahmetović je potom sjajnim i lukavim dubinskim pasom prevario odbranu Mađara, koja je očekivala loptu na desnu stranu, a umjesto toga uposlio je Kokota koji se našao sam pred golmanom Ferencvaroša i rutinski ga matirao za 1:0 i veliko slavlje pristalica Željezničara.

 

Samo dvije minute kasnije, golman gostiju je napravio kardinalnu grešku nakon čega je malo falilo da mu Bajić uzme loptu i pogodi za 2:0, ali i napadača Plavih je iznenadila reakcija Dibusza. Do isteka prvog dijela u 32. minuti Leandro nije baš najbolje šutirao iz dobre pozicije sa 16 metara, pa Antolović nije imao problema, a nedugo zatim Lamah je potpuno sam sa pet metara glavom traljavo poslao loptu pored gola i ostalo je 1:0.

 

Thomas Doll je u nastvaku izmjenama pokušao promijeniti ritam meča, ali sve je bilo uzaldno. Ferencvaroš je djelovao anemično i bezidejno, dok je Željezničar odličnom postavkom i organizacijom bez većih problema čuvao prednost. Na prvo kakvo-takvo uzbuđeje u drugom poluvremenu čekalo se sve do 68. minute. Nakon ubačaja sa desne strane, Leandro je šutirao visoko preko gola. Ferencvaroš je najbliži golu bio u 75. minuti kada je nakon slobodnog udarca sa 25 metara Zoltan Gera pogodio prečku.

 

Beganović je u 83. minuti poslije prekida skočio i šutirao glavom pored gola. Konačno, u 91. minuti nakon katastrofalne greške odbrane Ferencvaroša, Ognjen Đelmić je iskoristio poklon i drugim golom je ovjerio pobjedu i prolaz Plavih u 3. pretkolo u kojem će snage odmjeriti sa belgijskim Standardom iz Liježa.

 

Željezničar-Ferencvaroš 2:0

Stadion: Asim Ferhatović Hase. Gledalaca: 18 000. Sudija: Orel Grinfeld (Izrael). Strijelci: 1:0 Kokot 23., Đelmić 91. Žuti kartoni: Hadžiahmetović (Željezničar), Rado (Ferencvaroš).

Željezničar: Antolović, Memija, Kosorić, Bogdanović, Kvesić, Hadžiahmetović (od 57. E Sadiković), D. Sadiković (od 72. Beganović), Blagojević, Đelmić, Bajić, Kokot (od 85. Stokić). 

Ferencvaroš: Dibusz, Dilaver, Gyomber, Nalepa, Leandro, Somalia, Hajnal (pd 46. Šestak), Gera, Lamah, Bode (od 58. Busai), Varga (od 41. Rado).

 

 

(scsport.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook