BAKIR HADŽIOMEROVIĆ/ BLOG KOMENTAR

Šta slijedi nakon ukidanja vode: Hoće li premijer KS ugasiti struju, prekinuti plin, uvesti barikade od čopora pasa...?!


22.07.15, 12:45h

 

Kada je zasjeo u fotelju kantonalnog premijera, Elmedin Konaković je najavio stroge štednje po svim osnovama. Sjećate li se one nebuloze da će ministri i premijer svakog prvog ponedjeljka u mjesecu na posao ići pješke!?


Ne znam da li vlast SDA-DF dosljedno provodi genijalnu Konakovićevu mjeru štednje pod sloganom "svuda pođi, pješke dođi", ali vladajuća kantonalna koalicija nesumnjivo velike uštede ostvaruje na VIK-u koji nam u ove vrele, "crvenoalarmske" dane, svakodnevno isključuje vodu!


Tako i treba. Jer zašto bi mi postavljali suvišna pitanja o propasti kantonalnog budžeta, o ekonomskom slomu svega što ikakve veze ima sa kantonalnom vladom, kad nam je, jelde, korisnije da se u cjelosti posvetimo punjenju kanistera i lavora najvrijednijim resursom kojim nas Konakovićeva vlada mjesecima disciplinira i ucjenjuje.


Ako ovu opomenu s vodom ne shvatimo ozbiljno i krajnje odgovorno, ko zna, možda nam kantonalni vladari ugase i struju, prekinu dotok gasa, postave barikade od čopora pasa lutalica na ulicama...?


Ma ne pretjeruj, kao da čujem kritike onih koji bi da od Dine Konakovića nazor naprave ekonomskog eksperta i odgovornog političara... A ja sam samo htio da, onako, građanski nemoćno, skrenem pažnju na ovog SDA-ovog reformatora i diplomiranog sportskog radnika kojem je trebalo samo šest mjeseci vlasti pa da vodovod u Kantonu Sarajevo bukvalno pretvori u kanalizaciju.

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

Molimo čitaoce da se u svojim komentarima suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. DEPO Portal zadržava pravo da takve i slične komentare ukloni bez najave i objašnjenja.

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook