ATLETSKI MITING U ŠVICARSKOJ

Sjajni Tuka raspoložen pred utrku u Bellinzoni: Po prvi put imam i navijače iako nisam u BiH

Sport21.07.15, 21:34h

Sjajni Tuka raspoložen pred utrku u Bellinzoni: Po prvi put imam i navijače iako nisam u BiH
Najbolji bh. atletičar Amel Tuka, koji drži najbolji ovogodišnji rezultat u svijetu, 1,42:51 na 800 metara, sjajno se zabavio na treningu pred večerašnji nastup na atletskom mitingu u švicarskom gradu Bellinzoni koji počinje u 21:30, javlja bh. novinska agencija Patria

 

 

Tokom danas Tuka se družio i sa Bosancima i Hercegovcima koji žive u Švicarskoj, a koji su ga došli podržati večeras.


Šefika Topić porijekom iz BiH, a koja je sa prijateljima došla podržati Tuku u Bellinzoni rekla je za agenciju Patria kako je Tuka divan momak, na treningu je bio raspoložen i kako se svi nadaju da će ostvariti dobar rezultate kao i prije nekoliko dana u Monaku.

 

- Ovdje na stadionu u Bellinzoni ima mnogo bh. zastava. Ovo je veliki dan za nas. Sretni smo da je naš Tuka sa nama, došli smo da podržati – rekla je Topić.

 

- Tuka mi je otkrio da mu je srce zaigralo kad je vidio moju kapu (u obliku zastave BiH). Rekao je i to da do sada nije imao bh. publiku na takmičenju van BiH – dodala je Topić.

 

Nakon večerašnjeg nastupa u Švicarskoj Tuka se vraća u trening bazu, u italijanski gradu Brunico, gdje će se pripremati za Svjetsko prvenstvo, ali prije toga nakratko će se vratiti i u posjeti Bosni i Hercegovini, najvjerovatnije 9. augusta, piše Patria.

 

(nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook