Utakmica večeras u 21 sat

Sarajevo dočekuje Lech u drugom pretkolu Lige prvaka: Bordo momci spremni za prvi ispit

Sport14.07.15, 09:08h

Sarajevo dočekuje Lech u drugom pretkolu Lige prvaka: Bordo momci spremni za prvi ispit
Fudbaleri Sarajeva večeras (21 sat) odmjeriće snage sa Lechom u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka kod kuće

 

Šef stručnog štaba bh. šampiona Dženan Uščuplić izjavio je da su Leon Benko, Gojko Cimirot i Džemal Berberović imali male poteškoće sa povredama, ali biće spremni za meč sa poljskim sastavom, piše Oslobođenje.

 

- Uvjerio sam se u kvalitet Lecha, koji je čvrsta ekipa. Nastojaćemo biti maksimalno koncentrisani, odigrati kvalitetno i načiniti spektakl u obje utakmice. Najveća snaga protivnika je timska igra. Nemaju velike znalce, ali jaki su kao kolektiv. Odbrana im je slabiji dio tima od veznog reda i napada. Za uspjeh moramo imati bolji pristup nego protiv Borussije iz Mönchengladbacha prošle sezone u Evropskoj ligi, rekao je Uščuplić.

 

Koševski premijerligaš doživio je promjene u defanzivi (golman Senedin Oštraković, stoperi Milan Stepanov i Tomislav Barbarić starteri u kontrolnim utakmicama). Uščuplić je kazao da je Sarajevo dovelo kvalitetne igrače koji su se uigravali protekli mjesec i da ga rezultati u provjerama nisu zabrinuli. 

 

Za večerašnji susret u našem glavnom gradu vlada veliko interesovanje o čemu su svjedočile gužve u redu za ulaznice u klupskim prostorijama.

 

Vjerovatan sastav: Oštraković, Hebibović, Stepanov, Barbarić, Puzigaća, Cimirot, Radovac, Stojčev, Duljević, Velkoski, Benko.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook