Video/ Deveta Grand Slam titula

Nezaustavljivi Đoković savladao Federera i osvojio svoj treći Wimbledon!

Sport12.07.15, 18:39h

Nezaustavljivi Đoković savladao Federera i osvojio svoj treći Wimbledon!
Novak Đoković odbranio je titulu na Wimbledonu. U finalu nezvaničnog svjetskog prvenstva u tenisu, Srbijanac je savladao sedmerostrukog šampiona Rogera Federera sa 3:1 (7:6(1), 6:7(10), 6:4, 6:3), te tako došao do svoje devete Grand Slam titule. Bila je to repriza prošlogodišnjeg finala kada je Đoković slavio sa 3:2

 

 

Bio je ovo 40. međusobni duel dvojice rivala, a rezultat je sada izjednačen 20:20. Što se tiče Grand Slamova, igrali su 13. meč, Đoković sada vodi 7:6. Konačno, u finalima Grand Slamovi bio im je ovo treći duel (2:1 za Đokovića), te treći meč na vimbldonskoj travi (2:1 za Đokovića).

 

Prvi set Đoković je riješio u svoju korist nakon tie-breaka, nakon što je spasio dvije set lopte. Kod rezultata 3:2, Federer je napravio break bez izgubljenog poena, no kada je trebao da potvrdi oduzet servis i povede sa 5:2, Đoković uzvraća (4:3) zahvaljujući odličnom passing shotu kojim je probio Federera na mreži. 

 

Nedugo zatim, sigurnim servisom se vraća u meč - 4:4.

 

Oba tenisera sigurno su držali servise sve do tie-breaka, a tamo je Novak iskoristio pad u igri Rogera i sa 7:1 poveo sa 1:0 u setovima.

 

Ipak, Federer je u 13. gameu propustio veliku priliku da povede.  Imao je Švajcarac dvije odvojene set lopte, koje je prvi reket svijeta spasio winnerima, da bi se skroz izvukao as udarcem za 6:6.

 

I drugi set odlučen je u tie-breaku,ovaj put uz dosta više drame. Činilo se na 6:3 da će Đoković povesti sa 2:0 u setovima, no Federer se nije predavao, te sa ukupnih 12:10 izjednačava rezultat na 1:1.

 

Jedan break u trećem setu (treći game) bio je dovoljan Đokoviću da ga osvoji rezultatom 6:4. Inače, kod rezultata 3:2 u trećem setu počela je da pada kiša u Londonu, pa je uslijedio 20-minuti prekid. Kako je kiša ubrzo prestalada pada, organizatori nisu morali da navlače krov, pa je meč nastavljen.

 

Sve je praktično bilo gotovo kada je Đoković kod 2:2 u četvrtom setu, zahvaljujući odličnim reternima, još jednom uspio da oduzme servis Federeru. Poveo je sa 3:2, potom odservirao za 4:2, i za Švajcarca više povratka nije bilo.

 

 

(oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook