BAKIR HADŽIOMEROVIĆ/ Reakcija na Komšićeve tvrdnje

Blog komentar: Lagumdžija više ne može uticati ni na izbor roštiljskog menija, a kamoli na vlast u FBiH!


05.06.15, 10:35h

 
Bakir Hadžiomerović na svom FB profilu donosi komentar na vruću aktuelnu političku situaciju u FBiH i reaguje na tvrdnje predsjednika Demokratske fronte da Zlakto Lagumdžija sa Bakirom Izetbegovićem 'iz sjene' kroji novu vlast u Federaciji...   

 

Uvijek me zanimalo koja muka čovjeka mora pritisnuti pa da se, po bilo kojem osnovu, nekako situacija složi i da, nažalost, podijeli iste stavove sa najvećim političkim kriminalcem u poslijeratnoj BiH (dobro, možda zeru civiliziranijim kriminalcem od onog primitivca iz Laktaša) što lider HDZ-a, Dragan Čović, nesumnjivo jeste.


Naime, večeras je Čović, komentirajući djetinjasto ponašanje DF-a ŽK u vezi sa budućim funkcioniranjem federalne vlasti, otprilike izjavio da ga potezi jedne od stranaka federalne koalicije nervira i da je, za Čovića dakle osobno, ta priča završena.


"Idemo tražiti novu koaliciju!", poentirao je Čović. Dobro, siguran sam da znate o čemu govorimo i da nema potrebe da insistiramo na detaljima (iako je vrag, je li tako, uvijek u detalju?!),ali srceparajuće zvuči agencijska vijest da je Željko Komšić sa saradnicima odmah nakon objave "odlaska DF-a u opoziciju u zakonodavnoj, ali ne i u izvršnoj vlasti" (kako to samo spektakularno idiotski zvuči!) potrčao u ambasadu Sjedinjenih Američkih Država kako bi šefici američke diplomatije u krilu isplakao tugu svoju golemu.


To što Komšić ni nakon osmogodišnjeg predsjedničkog mandata još uvijek ne shvata da se borbe za suverenitet Bosne i Hercegovine ne vode u stranim ambasadama, već u institucijama ove države, za nas je ipak manji problem. Međutim, činjenica da šef stranke koja je osvojila 150 hiljada glasova na posljednjim izborima cvili pred ambasadoricom bilo koje strane zemlje, pa i američke, i da pritom odlazeći šatro u opoziciju svoje ministre ostavlja u svim zauzetim foteljama (od kantonalnog, preko federalnog, do državnog nivoa) pokazuje da smo zaista u teško objašnjivoj dubiozi.

 

Još kad Komšić u nedostatku političkih fora i fazona (valjda ne uspijevajući pronaći od njeg' goreg vraga) iz naftalina izvuče Zlatka Lagumdžiju koji, kako lider DF-a reče, "dogovara sa Bakirom Izetbegovićem novu koaliciju", čovjeku ostane da se zapita do kojih je zaista granica moguće biti licemjer i politički populista?


Siguran sam, a neka me predsjednik SDP-a Nermin Nikšić demantira ako griješim, da Lagumdžija u ovom trenutku među aktuelnim SDP-ovim zastupnicima na svim nivoima vlasti nije u stanju uticati ni na izbor roštiljskog menija, a kamoli na vrstu piva koje bi se uz taj roštilj konzumiralo.


Lagumdžija u SDP-u danas vegetira kao najobičniji član. U najbukvalnijem smislu riječi. I to je odlična vijest za SDP!


Zato je Komšićevo prizivanje "aveti Lagumdžija" još jedan (nažalost, ne i posljednji) trik čovjeka koji ništa konkretno nije ni navikao raditi. Osim da bude ono što njegovom shvatanju politike najviše odgovara, biti i vlast i opozicija istovremeno. Sačuvaj nas Bože takve politike!

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

Molimo čitaoce da se u svojim komentarima suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. DEPO Portal zadržava pravo da takve i slične komentare ukloni bez najave i objašnjenja.

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook