DRŽE IH KAO TAOCE

Zastrašujuća istina zašto Tom Cruise i John Travolta ne mogu napustiti scijentološku crkvu!

Mediji10.03.15, 19:50h

Zastrašujuća istina zašto Tom Cruise i John Travolta ne mogu napustiti scijentološku crkvu!
Film o scijentologiji Going Clear prikazat će se na HBO-u 29. ožujka, no i prije nego što je ugledao svijetlo dana, film je pokrenuo neviđenu lavinu otkrivanja tajni zloglasne crkve. Jedna od njih odnosi se na dva najslavnija člana - Johna Travolte i Toma Cruisea

 

Iako su bili svjedoci mnogobrojnim zlostavljanjima drugih članova scijentološke crkve, koju je osnovao L. Ron Hubbard 1954., John Travolta i Tom Cruise nisu napravili niti jedan potez koji bi mogao štetiti ugledu scijentologa, ispričali su to svjedoci za film Going Clear. 

 

Upravo zbog činjenica da ta crkva svoju moć zasniva na regrutiranju slavnih osoba, Cruise i Travolta su unutar te zajednice poput 'bogova'. Crkva je upravo zbog njih primila mnogo novih članova, a zauzvrat tome, zvijezdama su poklanjali luksuzne darove, poput hangara za avione i limuzine. 

 

Iako je teško povjerovati da niti jedan, niti drugi nikada nisu pokušali otići iz crkve niti izjavili ništa nauštrb nje, situacija je, posebno za njih dvojicu, vrlo komplicirana, naslućuje HBO-ov film Going Clear redatelja Alexa Gibneyja

 

Redatelj Gibney smatra da glumcima leži ogromna odgovornost ida je vrijeme da istupe u javnost i priznaju što se događa unutar te organizacije, koja broji tek 500. 000 članova, a vrijedi preko 1. 2 milijarde dolara. 

 

Film te knjiga istog imena na kojoj je baziran, odaje razlog zbog kojeg Travolta i Cruise neće tako skoro izaći iz scijentologije. 

 

Naime, crkva im prijeti otkrivanjem njihovih najvećih i najintimnijih tajni koje su skupljali tijekom godina. Članovi svoje tajne otkrivaju na scijenotloškim auditima, što je u njihovoj crkvi poput ispovijesti. 

 

Stvar je još teža za Cruisea, koji već ima iskustva sa 'udaljavanjem' od crkve i to u vrijeme kada je počinjao vezu s Nicole Kidman 1998. godine. Kasnije, scijentolozi su njihovu djecu počeli okretati protiv svoje majke te su, na kraju krajeva, i uzrokovali razvod slavnog para. 

 

 

(net.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook