Video/ Film dana na Cinema TV o nasilju kao preduslovu za poštovanje

'Cass' film o životu Cassa Pennanta, vođe najgorih britanskih huligana u 20.10 na Cinema TV

Mediji11.02.15, 10:28h

 'Cass' film o životu Cassa Pennanta, vođe najgorih britanskih huligana u 20.10 na Cinema TV
'Cass' je istinita priči o jamajčanskom siročetu koje stasa u jednog od najpoštovanijih navijača u Britaniji. Cass Pennant stvarni je navijač i jedan od utemeljitelja zloglasne Inner City Firm. Ujedno je i kritika rasizma Britanije u vrijeme Margaret Thatcher te opsjednutosti muškog engleskog društva nogometom i nasiljem. 'Cass' Jona S. Bairda uvodi nas u tamnu stranu navijačke subkulture.

 

 

Britanska kriminalistička drama temelji se na istinitoj priči o životu Cassa Pennanta, britanskog pisca i nogometnog fanatik.

 

 

Napušteni dječak iz Jamajke kog je usvojio postariji bjelački par te je odgojen u bjelačkom dijelu Londona, postao je jedan od cijenjenih, ali i zastrašujućih ljudi u Engleskoj. Cass je odrastao u vremenu prije političke korektnosti te je svakodnevno morao trpjeti rasističko zlostavljanje sve dok jednog dana nakupljeni bijes nije isplivao na površinu. Kroz nasilje je stekao poštovanje drugih te postao ovisan o tučnjavi. No takav način života ga je dostigao u trenu kada ga je neko pokušao ubiti. Nekako je našao unutarnju snagu i preživio no ostala je dilema: tražiti osvetu ili ostaviti nasilje iza sebe?

 

 

 

 

Ne propustite vrhunsku biografsku dramu na Cinema TV večeras u 20.10.

 

 

Od 1. februara CInema TV dostupna je na zahtijev korisnicima Moja TV po cijeni od 1 KM. Pozivom na broj 1444 informišite se kako i vi jednostavno možete biti dio velike filmske porodice.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ak)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook