Foto/Ciklus filmova Ingmara Bergmana ponedjeljkom na CTV, večeras 'Žene čekaju'

Kad u braku nestane strasti a žene odluče preuzeti vlastiti život u svoje ruke

Mediji09.02.15, 14:24h

Kad u braku nestane strasti a žene odluče preuzeti vlastiti život u svoje ruke
Upoznajte svijet Bergmanovih zanimljivih žena u filmskom ciklusu posvećenom majstoru filmske umjetnosti. Večeras na programu Cinema TV 'Žene čekaju' u 20.30

 

 

''Svijet žene je moj univerzum'' govorio je veliki majstor filma Ingmar Bergman čija je većina ostvarenja posvećena analizi psihologije žene.

 

 

Rakel (Anita Björk), Marta (Maj-Britt Nilsson), Karin (Eva Dahlbeck) i Annette (Aino Taube) u braku su s četvoricom braće. 

 

 

 

protectedimage

 

 

Tri supruge provode vrijeme u vikendici, čekajući da im se vrate muževi. Vrijeme krate pričama iz bračnih života. Rakelu suprug ne može seksualno zadovoljiti pa se okreće bivšem ljubavniku Kaju, no njezin muž ih otkriva. Marta se prisjeća svoje ljubavne veze i braka s pariškim umjetnikom čiji roditelji nisu odobravali njihovu vezu, a Karin se ponovno zbližila sa suprugom nakon što su zajedno zaglavili u liftu.

 

 

Na Filmskom festivalu u Veneciji 1953. Bergman je za ovaj film nominiran za Zlatnog lava.

 

 

protectedimage-1

 

 

Ne propustite najbolje od klasika svjetske kinematografije na Cinema TV.
Od 1. februara CTV je dostupna i pretplatnicima Moja TV po cijeni od 1 KM. Pozovite 1444 i saznajte kako jednostavno možete postati pretplatnik i uživati u najboljoj filmskoj ponudi na prvom bh. filmskom TV programu.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ak) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook