Video/ Ne propustite 'Sjećanje na moje tužne kurve' samo na Cinema TV večeras u 20:10

Može li se dogoditi ljubav između muškarca koji ima 90 i djevojke od 20 godina?

Mediji04.02.15, 10:36h

Može li se dogoditi ljubav između muškarca koji ima 90 i djevojke od 20 godina?
U Márquezovom magičnom realizmu a ponekad i u životu sve je moguće. 'Sjećanje na moje tužne kurve' film u režiji danskog reditelja Henninga Carlsena temelji se na istoimenoj noveli Gabriela Garcíe Márqueza te je osvojio nagradu za najbolji film na španjolskom filmskom festivalu u Málagi. Šta se dogodi onda kad se umjesto očekivanog seksa desi istinska ljubav saznajte u filmu dana na Cinema TV, večeras u 20.10

 

 

„Život nije ono što je čovjek proživio, već ono čega se sjeća i kako se sjeća da bi ga ispričao“, govorio je tvorac magičnog realizma, kolumbijski nobelovac Gabriel García Márquez, a prema motivima iz njegovog posljednjeg romana ''Sjećanje na moje tužne kurve'' snimljen je film.

 

Ovo je autorovo četvto djelo koje se prenosi na filmsko platno - do sada su snimljeni filmovi prema Márquezovim romanima: “Hronika najavljene smrti”, “Pukovniku nema ko da piše” i “Ljubav u vrijeme kolere”.

 

cftv6263

 

Roman “Sećanje na moje tužne kurve”, objavljen je 2004. godine, pripovjeda se u pet glava o tome kako se 90-godišnji novinar uputio da ponovo svrati u bordel u kojem je tokom života bio čest gost. Ovoga puta u namjeri da proslavi rođendan. I proslavio ga je kao nikada do tada - u “ludoj ljubavi” sa mladom prostitutkom iz koje se izrodila ljubav kakva mu se nikada nije desila u podugom životu.

 

 

Ne propustite film koji između ostalog govori o pravu na sreću i radost življenja neovisnu o ljudskoj dobi. Film koji je nastao prema djelu pisca kog ćete uvijek pronaći među izborima najboljih svih vremena, čovjeku koji je trajno upisan na stranicama istorije svjetske književnosti. 

 

Od 1. februara Cinema TV dostupna je i korisnicima paketa usluga Moja TV na zahtjev po cijeni od 1 KM mjesečno. Pozivom na broj 1444 saznajte kako jednostavno i vi možete postati pretplatnici prvog filmskog kanala u Bosni i Hercegovini koji vam nudi najbolje od domaće, regionalne, evropske i svjetske kinematografije. 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ak) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook