Video/Najbolje od bh. dokumentarizma i iz ciklusa Bergmanovih filmova večeras na CTV

'Život je lijep' Bate Čengića i Bergmanova 'Tišina' u 20:10 na Cinema TV

Mediji02.02.15, 11:40h

'Život je lijep' Bate Čengića i Bergmanova 'Tišina' u 20:10 na Cinema TV
Drama o emocionalnoj distanci između dvije sestre u Bergmanovoj 'Tišini' i lirski prikaz života na vodi u filmu 'Život je lijep' Bate Čengića-filmovi dana večeras na Cinema TV u 20.10

 

 

Sestre Ester (I. Thulin) i Anna (G. Lindblom), te Annin sin Johan (J. Linström) vraćaju se u Švedsku. Usput odsjedaju u jednom gradu da bi se teško bolesna Ester mogla odmoriti. Njihov je odnos napet što se očituje u čestim svađama. Istovremeno, Johan luta hodnicima hotela te susreće putujuću trupu zabavljača patuljaka. Dok Ester ostaje u hotelskoj sobi, Anna izlazi i vraća se u hotel s konobarom iz obližnje kavane i s njim upušta u seks...Ukratko je sadržaj filma ''Tišina'' Ingmara Bergmana, iz trilogije o bogu koji naslovom dirktno asocira na božju šutnju. ''Tišina'' je osvojila nagradu za najbolji film, najbolju režiju i najbolju glumicu na Guldbagge Awards 1964. godine.

 

 

 

 

 

 

U ciklusu filmova iz ''Zlatnih godina'' bh. filma, večeras Cinema TV u saradnji sa Filmskim centrom Sarajevo prikazuje dokumentarni film ''Život je lijep'' Bate Čengića, autora čija ostvarenja spadaju u antologiju ne samo jugoslovenskog već i evropskog filma.

 

 

 

 

 

Ne propustite filmski ponedjeljak na Cinema TV namijenjen istinskim ljubiteljima sedme umjetnosti.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ak) 

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook