OD SADA DOSTUPAN I U BIH I REGIONU

Poveži se i gledaj u pokretu: DEPO ZONA - prvi Premium You Tube kanal na Balkanu

Mediji19.01.15, 15:57h

Poveži se i gledaj u pokretu: DEPO ZONA - prvi Premium You Tube kanal na Balkanu
Ovo je tek početak i uskoro će se u ponudi naći najnoviji svjetski filmovi i tv serije, obećavaju iz DEPO ZONE, brandiranog projekta za digitalnu distribuciju koji razvija poznata bh. producentska i medijska kuća DEPO

 

 

DEPO ZONA, prvi premium i pretplatnički VOD (Video  po zahtjevu) You Tube kanal na  Balkanu je od početka januara ove godine dostupan gledaocima u BiH. Na ovome kanalu gledaoci po zahtjevu mogu gledati desetine epizoda tv serija i filmova iz BiH ali i Balkana. Tu se nalaze neke od najpopularnijih tv serija iz BiH, poput „Lud zbunjen, normalan“, „Viza za budućnost“, „Dva smo svijeta različita“, „Foliranti“, „Tata i zetovi“, „Kriza“, kao i najnoviji filmovi iz BiH i regionalne produkcije. Ovo je tek početak i uskoro  će se u ponudi naći najnoviji svjetski filmovi i tv serije, obećavaju iz DEPO ZONE, brandiranog projekta za digitalnu distribuciju koji razvija poznata bh. producentska i medijska kuća DEPO.

 

Osim u BiH, trenutno se DEPO ZONA može gledati u Sloveniji, Makadoniji i u preko 20 najrazvijenih zemalja svijeta (Zapadna Evropa, SAD, Kanada, Australija, Rusija, Japan...).  Inače, legalno gledanje filmova i tv serija moguće je tek odnedavno, pa su tako pretplatnički kanali na You Tube-u velikih američkih kompanija poput Warner Brosa i Universala krenuli također sa radom tek od  januara ove godine. Tako se DEPO našao u uskom krugu svjetski producenta i distributera kojima je među prvima data mogućnost za ovu vrstu distribucije sadržaja; zasad je DEPO ZONA jedini You Tubeov premium kanal na čitavom Balkanu.

 

DEPO Premium je nastavak parterske suradnje između DEPO-a i Forela You Tube Digital u oblasti distribucije sadržaja i njihove monetizacije na tržištu Balkana, ali i čitavog svijeta. Ta suradnja uspješno traje već godinu dana i dosad se ogledala u oblasti marketinške djelatnosti (tzv. monetizacija za besplatne You Tube kanale i sadržaje) i putem naše mreže trenutno se gleda oko 10 miliona videa mjesečno. Također, DEPO  je partner You Tube-a  u oblasti regulacije prikazivačkih i autorskih prava, što je veoma značajan projekat obzirom na široku raspostranjenu digitalnu pirateriju, naročito u našem regionu.

 

DEPO ZONA je danas vodeća digitalna platforma za distribuciju sadržaja u BiH i regionu, a partersku suradnju ima i sa više drugih digitalnih servisa i platformi (Distrify, Daily Motion, Brightcove, Gbox, Vimeo). Sve ove platforme integrirane su DEPO TV video servisom unutar istoimenog DEPO Portala. Sve zajedno, radi se o zaokruženoj promotivno-distributivnoj platformi za distribuciju video sadržaja svih formata i žanrova i njihovu montezaciju. Novina je to što DEPO, kao jedna od vodećih filmskih i tv. kuća u BiH i regionu, uskoro kreće i sa vlastitom filmskom i tv igranom i dokumentarnom produkcijom koja će se premijerno emitirati na ovim digitalnim platformama. O ovome pokretač projekta, filmski reditelj i producent, ali i nekadašnji generalni direktor RTVFBiH, Jasmin Duraković kaže:

 

- Klasična TV umire, barem kada je riječ o distribuciji i plasmanu ove vrste sadržaja. Mi smo uhvatili korak sa trendovima oko nas i zaista smo ponosni da činjenicu da prvi u čitavom regionu startamo sa ovim projektom koji otvara velike mogućnosti u odnosu na dosadašnja iskustva i prakse. Ovo je transnacionalni model koji nama omogućuje da iz BiH ravnopravno sa drugima  u regionu, Evropi i svijetu, distribuiramo i prodajemo proizvode naše kreativne indsutrije. Mi zato u 2015. ulazimo u produkciju dvije igrane tv/web serije sa očekivanjima da u startu pokrijemo čitav region, kao i našu kompletnu dijasporu. Također, ulazak You Tube-a u ovu vrstu distribucije i prodaje sadržaja značajno će ubrzati rješavanje pitanja piraterije na ovoj ali i drugim digitalnim platformama.

 

DEPO ZONA je dostupna za gledanje na svim uređajima (računari, pametni telefoni, tableti, smart TV aparati, video konzole..). Gledanje programa prvih 14 dana je testno i besplatno, dok mjesečna pretplata za gledanje svih sadržaja u prvoj fazi razvoja iznosi 3 KM.  

 

Poveži se i gledaj u pokretu – DEPO ZONA!

 

LINK:

https://www.youtube.com/user/depozonapremium

 

(Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook