Video/'Combat Girls' višestruko nagrađivani film o pogubnosti ekstremnog djelovanja- film dana u 20:10 na Cinema TV

Seksualni promiskuitet, opijanje i sirove zabave u filmu o neonacističkoj mladeži u Njemačkoj

Mediji14.01.15, 10:28h

Seksualni promiskuitet, opijanje i sirove zabave u filmu o neonacističkoj mladeži u Njemačkoj
Film Davida Wnendta o neonacističkoj mladeži u Njemačkoj, osvojio je mnogobrojna priznanja kako na njemačkim tako i na međunarodnim filmskim festivalima. U vrijeme sve češćeg djelovanja različitih ekstremističkih grupa ne propustite filmsku priču o pogubnosti nus produkata demokratije kakav je neonacizam, samo na Cinema TV, večeras u 20:10

 

 

Marisa je 20-godišnja Njemica koja mrzi strance, Židove, policajce i sve koje smatra odgovornima za propadanje njene države. Ona provocira, pije i tuče se, a sljedeća tetovaža će joj biti portret Adolfa Hitlera. Jedino mjesto gdje se osjeća da pripada jest sa grupom neonacista gdje su mržnja, nasilje i žestoke žurke svakodnevica. Kada se 14-godišnja Svenja pridruži grupi Marisa joj postaje uzor: Marisa se uklapa u onu osnovnu ideju o borbenoj djevojci koja se bori za ideologiju grupe. No Marisina uvjerenja polako će se početi mijenjati kada upozna izbjeglicu iz Afganistana. Suočena s njim Marisa će otkriti da crno bijeli principi njene gupe nisu jedini način. No hoće li Marisa moći odvojiti od njih?

 

 

 

 

Uz brojne druge nagrade redatelj David Wnendt i glumica Alina Levshin nagrađeni su na filmskom festivalu u Münchenu te nagradom za najbolji scenarij i glavnu ulogu Njemačkom filmskom nagradom. 

 

 

Film ''Combat Girls'' propituje apsurdnosti demokratije koja formalno podrazumijeva sve slobode, uključijući i slobodu mržnje prema drugom i drugačijem.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ak)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook