Video/Film dana na Cinema TV dobitnik Srebrnog medvjeda na venecijanskoj Mostri u 20:10 na CTV

''Nuovomondo'' -raskošno režirana drama o životu talijanskih doseljenika u Ameriku

Mediji13.12.14, 16:21h

''Nuovomondo'' -raskošno režirana drama o životu talijanskih doseljenika u Ameriku
Siromašni seljak sa Sicilije, odluči povesti dvojicu sinova i staru majku u Ameriku -u najkraćem je tema izuzetnog filmskog ostvarenje koje se bavi vječnom potragom za boljim životom.

 

 

Salvatore Mancuso (Vincenzo Amato), siromašni seljak sa Sicilije, odluči povesti dvojicu sinova i staru majku u obećanu zemlju Ameriku. Zajedno s njima put luke, gdje će se ukrcati na prekooceanski brod, kreću Rita i Rosa, dvije mlade žene koje u Americi očekuju nepoznati zaručnici, a u luci Salvatore upozna tajanstvenu Lucy, koja se predstavlja kao Britanka koja se vraća u Ameriku...

 

 

Nakon ukrcaja na brod Salvatore i Lucy se polako zbližavaju, a iz neznanih razloga ona prije dolaska na newyorški Ellis Island, gdje svi emigranti moraju proći karantenu i razne testove, želi pronaći zaručnika...

''Nuovomondo'' je raskošno režirana drama koja vjerno rekonstruira doseljavanja talijanskih emigranata u Ameriku, na čiji se realistički temelj nadograđuje poetični simbolizam.

 

Autor filma Emanuele Crialese, rođeni Rimljanin sicilijanskog porijekla koji je režiju studirao na Newyorškom sveučilištu, postigao je njime velik uspjeh - ''Nuovomondo'' je uvršten u konkurenciju Venecijanskog festivala gdje je nagrađen Srebrnim lavom i nizom manjih nagrada, bio je nominiran za Europsku filmsku nagradu u kategoriji najboljeg redatelja, dobio je i nagradu Davide, talijansku inačicu Oscara, u kategorijama najbolje scenografije, kostimografije i vizualnih efekata, a bio je nominiran za režiju.

 

Odlične glavne uloge ostvarili su Vincenzo Amato i međunarodno mnogo poznatija Charlotte Gainsborough (''21 gram''), kći kultnog šansonijera Sergea Gainsborougha i glumice i pjevačice Jane Birkin.

 

Tražite od vašeg kablovskog i IPTV operatera da vam osigura besplatno gledanje prvog bh. filmskog kanala Cinema TV.
 
Od 1. januara 2015. 100-postotna pokrivenost signalom CTV-ija u BiH.

 

(DEPO/BLIN/ak) 
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook