Video/Ne propustite 'Večernje sunce' , film Scott Teemsa u 20:10 na Cinema TV

Neprijateljstvo, izdaja i odluka da se od borbe i života ne odustaje teme su filma dana na Cinema TV

Mediji12.12.14, 09:27h

Neprijateljstvo, izdaja i odluka da se od borbe i života ne odustaje teme su filma dana na Cinema TV
''Večernje sunce'' je višestruko nagrađivani film o čovjeku koji je shvatio da čekanje smrti nije način življenja.

 

 

Film ''Večernje Sunce'' o farmeru iz Tennesseeja koji se bori za vraćanje vlastitog posjeda temelji se na kratkoj priči iz 2002. naziva "I Hate to See That Evening Sun Go Down" autora Williama Gaya. Film je osvojio mnogobrojna priznanja na filmskim festivalima diljem SAD-a.

 

 

 

Sin je farmera smjestio u starački dom i brzo na njega zaboravio no Abner Meecham shvatio je kako čekanje smrt nije način življenja. Odlučan uživati u svojim posljednjim danima, Abner se vraća na svoju porodičnu farmu kako bi umro na svojoj zemlji, u porodičnom okruženju. No kada stigne kući otkriva kako je njegov sin iznajmio porodičnu farmu njegovom neprijatelju Lonzu Choatu. Lonzo odbija otići pa se Abner useli u kolibu koja je na imanju. No njihove nesuglasice su iz dana u dan sve gore s obzirom da obojica vjeruju kako su u pravu. Počinju prijetiti jedan drugome i samo je pitanje vremena kada će situacija kulminirati. 

 

Ukoliko želite gledati savremene svjetske filmske hitove, cikluse najboljih reditelja evropskog filma, domaća i regionalna ostvarenja, tražite od vašeg kablovskog operatera da kanal Cinema TV uvrsti u ponudu.

 

(DEPO/BLIN/ak)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook