Video/'Posljednje narudžbe', ne propustite na Cinema TV u 20:10

Filmski podsjetnik na ljepotu življenja s potpisom Freda Schepisija

Mediji09.12.14, 12:10h

Filmski podsjetnik na ljepotu življenja s potpisom  Freda Schepisija
Izuzetan film o neobičnom putovanju i posljednjem oproštaju od čovjeka koji je živio i umro sa osmijehom

 

 

Film Freda Schepisija temelji se na romanu "Last Orders" za koji je Graham Swift 1996. osvojio nagradu Booker. Helen Mirrer osvojila je nagradu Londonskih kritičara za sporednu ulogu dok je cijela glumačka postava nagrađena u SAD-u gdje su osvojili nagradu National Board of Review.

 

 

Jack Dodd je bio londonski mesar koji je uživao u krigli piva s prijateljima tokom 50 godina. Kada je umro umro je kao što je i živio: sa osmijehom na licu na utrkama konja na koje se kladio sa posuđenim novcima. No prije nego je umro zaželio je posljednju želju: da se njegov pepeo prospe u more kod Margatea. Film prati njegove prijatelje Raya, Lennyja, Vica i Vicovog sina Vincea dok putuju prema moru sa pepelom. Putem se prisjećaju svojih života, ljubavi i razočaranja dok razmišljaju o uspomenama na Jacka i njegovu ženu Amy. 

 

Ukoliko želite gledati savremene svjetske filmske hitove, cikluse najboljih reditelja evropskog filma, domaća i regionalna ostvarenja, tražite od vašeg kablovskog operatera da kanal Cinema TV uvrsti u ponudu.

 

(DEPO/BLIN/ak)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook