'GENERAL' - PRIČA INSPIRISANA SUDBINOM HAŠKOG OPTUŽENIKA

U strogoj tajnosti snimljen film o Ratku Mladiću: Poznati srpski glumac Marko Nikolić u ulozi balkanskog krvnika

Mediji30.11.14, 19:01h

U strogoj tajnosti snimljen film o Ratku Mladiću: Poznati srpski glumac Marko Nikolić u ulozi balkanskog krvnika
Gruzijski reditelj Bakur Bakuradžea inspiraciju za novo ostvarenje pronašao je u sudbini haškog optuženika koji se godinama skrivao od vlasti

 

Marko Nikolić u ostvarenju „General“, reditelja Bakura Bakuradžea iz Gruzije, tumači lik čije je nastajanje inspirisano sudbinom haškog optuženika Ratka Mladića, piše Kurir.


U filmu snimanom prošle godine u strogoj tajnosti na teritoriji Beograda, Valjeva i na Fruškoj gori slavni glumac se pojavljuje u ulozi oficira Dejana Stanića, koji se godinama skriva od haških istražitelja i živi u jednoj sobi kod rođaka. Njegovu suprugu igra Eva Ras.


- Bakura je sudbina Ratka Mladića inspirisala da snimi film. On se drži faktografskih činjenica, pokušava da ispriča priču o čovjeku koji pokušava da preživi u divljini i planinama. Igram njegovu ženu. Marko i ja nemamo zajedničkih scena. Moja uloga je da lažem novinare koji pokušavaju da otkriju gdje se on skriva - kaže Eva Ras za Kurir.


Zajedno s producentima iz Gruzije, projekat je podržao i Miroslav Mogorović, koji je s filmom Vuka Ršumovića „Ničije dete“ pobijedio u Veneciji. Jednu od epizodnih uloga igra i Srđan Karanović, voditelj emisije „Eksploziv“ na TV Prva, koji tumači lik novinara.


- Vjerujem da će uloga generala Marku Nikoliću obilježiti glumačku karijeru. Njegov lik je čovjek koji je izuzet od svijeta. Nešto slično igrala sam tumačeći lik lude Goce u ostvarenju „Biće skoro propast sveta“ - zaključuje Eva Ras, koja je na snimanje morala do dođe obučena isto kao na kastingu, što joj se nikad nije dogodilo u karijeri.


Marko Nikolić nije bio raspoložen da govori o svojoj ulozi, a objasnio je da već 25 godina ne daje intervjue za štampane medije.


Film „General“ svjetsku premijeru imaće na nekom od velikih festivala sljedeće godine, a moguće je da će biti prikazan i na Festu.


(Kurir/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook