ALKOHOL MU DOŠAO GLAVE

Posljednji intervju Robina Williamsa: Bio sam sramota od čovjeka, radio sam gadne stvari!

Mediji13.08.14, 10:49h

Posljednji intervju Robina Williamsa: Bio sam sramota od čovjeka, radio sam gadne stvari!
Preminula glumačka legenda Robin Williams u svom posljednjem intervjuu za 'Guardian' pričao je o svom životu i nedaćama koje su ga zadesile

 Glumac koji je sinoć pronađen mrtav godinama se borio sa porocima. Nedavno je ispričao kako je nakon naporne godine u kojoj je snimio čak četiri filma, odlučio da se ponovo prijavi u rehabilitacioni centar, podsjeća blic.rs


Williams je prije rođenja sina 1983. godine pretjerano uživao u kokainu i alkoholu, a kada je postao otac, odlučio je da se potpuno posveti rehabilitaciji. U tome je i uspio, te je bio "čist" 20 godina. Međutim, prilikom snimanja filma "The big white" 2003. godine, opet je počeo da pije.


- Bio sam u malom gradiću koji nije na kraju svijeta, ali ga možete vidjeti od tamo. Pomislio sam da mi alkohol može pomoći jer sam bio usamljen i bilo me je strah. Previše sam radio i na kraju sam se odlučio da uradim najgoru stvar na svijetu i počnem ponovo da pijem - otkrio je Williams.


Williams opisuje kako se nakon prvog gutljaja osjećao toplo i divno, ali je odmah shvatio da ima problem i da mu niko ne može pomoći. Istakao je da čak ni smrt Christopher Reeva nije uticala na njegovo vraćanje porocima.

 

- Sebičnije je od toga, bukvalno se radi o strahu. Taman kada pomislim da će mi alkohol pomoći oko straha, to se ne desi. Bojim se svega, strah je svuda oko mene i frustrira me. Uplašen sam i tjeskoban - rekao je Williams i dodao da se nije želio vratiti kokainu jer bi ga ubio.


- Kokain me čini paranoičnim i nesposobnim, iako je zabavan. Ni jedan dio mene nije rekao:"Super hajmo to da probamo". Beskorisni razgovori do ponoći, buđenje u zoru poput vampira... Ne - rekao je tada Willijams.

 

Robinu je bilo potrebno tek nedjelju dana da shvati kako opet ima problem sa alkoholom.

 

- Te prve sedmice lažete samog sebe, govorite da možete prestati i onda se vaše tijelo pobuni i kaže: ma ne, imaš kad da staneš. Nakon toga mi je trebalo čak tri godine da stanem - kaže Willijams.


Na rehabilitaciju ga je potstaknula porodica, a Wlijams je svake nedjelje posjećivao okupljanja liječenih alkoholičara. Prije pet godina komičar je bio i na operaciji srca, gde mu je jedan od zalisaka zamenjen svinjskim.

 

Njegov drugi brak je završio je razvodom 2008. godine upravo zbog opijanja, iako je tada već bio trezan.

 

- Bio sam sramota od čovjeka i radio sam gande stvari. Od toga se teško oporavlja, svako može reći da mi oprašta, ali to nije isto kao oporavak. Ne možeš da pređeš preko toga - tvrdio je on.


Da je poslije 20 godina opet počeo da pije priznao je prije godinu dana, za časopis "Parade".


- Jednoga dana ušao sam u prodavnicu i vidio malenu bocu "Jack Danielsa". Opet sam čuo glas koji je govorio: 'Hajde, probaj, samo jedan gutljaj'. Popio sam i pomislio da je sve ok, da sam dobro. Ali vrlo brzo se stvar otela kontroli. U roku od nedjelju dana nakupovao sam hrpu alkohola. Za Dan zahvalnosti bio sam toliko pijan da su me morali nositi, nisam se mogao sam popeti stepenicama - ispričao je tada glumac.

 

 

(alo.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook