FOTO/ KINO ZABAVA U GRADU NA UNI

Bihać dobio novi multiplex: Zavirite u CineStar u Tržnom centru Bingo

Mediji14.07.14, 15:31h

Bihać dobio novi multiplex: Zavirite u CineStar u Tržnom centru Bingo
U potpunosti digitalizirano kino sa šest dvorana od kojih su četiri opremljene realD 3D tehnologijom, CineStar Bihać, smješteno je u tržnom centru Bingo i ukupnog je kapaciteta 846 sjedala od kojih je 10 prilagođeno za invalidne osobe

 

Krajem prošle sedmice član Uprave tvrtke Blitz-CineStar Hrvoje Krstulović i načelnik općine Bihać Emdžad Galijašević svečano su otvorili 14. multipleks CineStar u regiji i drugi multipleks CineStar u Bosni i Hercegovini.


U potpunosti digitalizirano kino sa šest dvorana od kojih su četiri opremljene realD 3D tehnologijom, CineStar Bihać, smješteno je u tržnom centru Bingo i ukupnog je kapaciteta 846 sjedala od kojih je 10 prilagođeno za invalidne osobe.


Na svečanom otvorenju uzvanici su uz catering, kokice i piće proslavili dolazak novog kina u grad na Uni, nakon čega su do posjednjeg mjesta ispunili sve dvorane i pogledali filmove Godzilla, Na rubu budućnosti, Gospodarica zla, Kako izdresirati zmaja 2, Angelique i Walking on Sunshine. U filmu 'Na rubu budućnosti' uživao je i vlasnik tržnog centra Bingo Senad Džambić.

 

cinestar-bihac1


Povodom otvaranja, CineStar Bihać štićenicima udruga Radost druženja i Duga, štićenicima socijalno-pedagoške zajednice Bihać te djeci gradskog vrtića Bihać darovao je projekcije animiranog hita Poštar Pat film, a slavlje se nastavilo u subotu, 12. jula, kada je multipleks CineStar zvanično počeo s projekcijama za javnost i kada je građane Bihaća u 21 sat i 30 minuta dočekao veliki vatromet.


Od ove subote za publiku u Bihaću otvoreno je svih šest kinodvorana među kojime je i  ultimativna kinodvorani CineStar eXtreme koja ima platno veličine 100m2!


CineStar Bihać prikazivat će oko 130 novih filmskih hitova godišnje kao i fantastične alternativne sadržaje poput najvećih svjetskih produkcija opera, baleta, koncerata i izložbi koje posjetitelji mogu pogledati samo u CineStaru!

 

cinestar-bihac3

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook