FOTO/ AMRA I OSTALIH 10

Kad bi muškarci birali: Najzgodnjih 11 žena nogometaša sa Mundijala

Nedjeljni magazin25.06.14, 15:27h

Kad bi muškarci birali: Najzgodnjih 11  žena nogometaša sa Mundijala
Nakon što smo odabrali 11 najzgodnijih fudbalera na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, bacili smo se na odabir njihovih ljepših polovina. Na prvom mjestu, naravno, našla se naša Amra Silajdžić, a koje djevojke i žene su uspjele proći naš strašni sud, pogledajte u nastavku

 

1. Amra Silajdžić

 

amra-silajdzic1

 

Manekenka i TV voditeljica, koja posljednjih godina gradi holivudsku karijeru, osvojila je srce bh. reprezentativca još krajem 2011, a vezu je njen odabranik Edin Džeko oficijeno potvrdio tek u junu 2012. Lijepa Amra - koja iza sebe ima propali brak sa Vladimirom Vićentijevićem, srpskim biznismenom za kojeg se udala vrlo mlada i s kojim ima kćerku Sofiju (8) –  visoka je manekenskih 175 cm, govori engleski i francuski, a na pragu 30-te i dalje izgleda kao u najboljim tinejdžerskim godinama.


2. Shakira

 

shakira1

 

Svjetski popularna kolumbijska pjevačica Shakira (37)  nakon desetogodišnje veze sa Antoniom de la Ruom, najstarijim sinom bivšeg argentinskog predsjednika, bacila se u naručje Gerarda Piquea, španskog reprezentativca s kojim je u vezi od 2010. Poznata po brojnim hitovima, 'kukovima koji ne lažu', bujnoj kovrčavoj kosi, ali i visini od svega 1,57 m, Shakira je danas i majka jednoipogodišnjeg Milana Piquea Mebaraka.

 

3. Sara Carbonero

 

sara-carbonero1

 

Dugogodišnja djevojka golmana španske reprezentacije Ikera Casillasa, 30-godišnja Sara Carbonero sportska je novinarka televizije Telecinco i jedna od najljepših djevojaka fudbalera. Ova uspješna mlada žena, visoka 1,68 cm, toliko je seksi da su je čak optuživali da svojim prisustvom ozbiljno ometa igrače na terenu. U januaru 2014. rodila je sina Martina Casillasa Carbonera, pa sad uživa u majčinskim obavezama.

 

4. Sarah Brandner    

 

sarah-brandner-10

 

Dugonoga i plavokosa Sarah Brandner od 2007. godine u vezi je s njemačkim reprezentativcem Bastianom Schweinsteigerom. Ova prekrasna 26-godišnjakinja, visoka vrtoglavih 1,80 m, zahvaljujući mjerama 86-60-90 ima uspješnu karijeru modela, a zbog svoje iznimne ljepote poznata je i kao 'miss njemačke reprezentacije'.

 
5. Irina Shayk

 

irina-shayk1

 

Zaručnica portugalskog reprezentatvica Cristiana Ronalda i poznati svjetski model, Irina Shayk, godinama slovi za jednu od najljepših žena svijeta. Dvadesetosmogodišnja brineta, visoka 178 cm, nedavno se okušala i u holivudskim vodama, a kako se lijepa Ruskinja snašla u glumi vidjet ćemo već u julu, kada je zakazana premijera sfilmskog pektakla 'Hercules'. Ronaldo i Irina omiljena su meta svih medija na planeti, pa se o njihovoj vezi zna gotovo sve.

 

6. Melissa Satta

 

melissa-satta

 

Italijansko-američka TV voditeljica, PR i model Melissa Satta (28) zaručnica je reprezentativca Gane Kevin-Princea Boatenga. Ljepotica od 176 cm, koja je krasila naslovnice Maxima i Sports Illustrateda, prije Boatenga bila je u vezi sa Christianom Vierijem, a u aprilu 2014. je postala majka malog Princea Maddoxa.

 

7. Gabriella Lenzi

 

gabriella-lenzi-neymar

 

Nakon što je u januaru prekinuo vezu sa glmicom Brunom Marquezine, brazilski reprezentativac Neymar da Silva Santos Júnior je pronašao novu djevojku o kojoj bruje svi mediji. Riječ je o supermodelu Gabrielli Lenzi (20), bujnoj brineti visokoj 1,80 m, koja je u kratko vrijeme, otkako je u vezi s Neymarom, postala svjetski poznata, pa je pravedno reći da posljednjih mjeseci dobija više medijske pažnje od slavnog joj dečka.


8. Antonella Roccuzzo

 

antonella-roccuzzo-11

 

Predivna brineta Antonella Roccuzzo (26) dugogodišnja je partnerica najboljeg svjetskog nogometaša. Lionel Messi ju je upoznao još kao tinejdžer u njihovom rodnom Rosariju, trećem po veličini gradu u Argentini, ali među njima tada nije zaiskrilo. S Antonellom, studenticom nutricionizma i rodicom nogometaša Lucasa Scaglie, prohodao je konačno na Božić 2008. u Rosariju, kad je došao u posjetu porodici. Antonela i Lionel su prije 19 mjeseci dobili sina Thiaga, koji ovih dana s majkom na tribinama bodri oca. 

 

9. Fanny Neguesha

 

fanny-neguesha-2

 

Nakon burne veze i nekoliko prekida, dva dana prije početka Svjetskog prvenstva u Brazilu, italijanski reprezentativac Mario Balotelli zaprosio je svoju djevojku i ona je rekla - da! Hoće li se putena Fanny Neguesha, 24-godišnji belgijski model, zaista udati za temperamentnog Balotellija, ili će njihova veza opet pokleknuti pod izazovima, vidjet ćemo u narednim mjesecima...


10. Yolanthe Sneijder-Cabau

 

yolanthe-sneijder-cabau

 

Holandski reprezentativac Wesley Sneijder osvojio je pravu rasnu ljepoticu. Glumica i TV voditeljica Yolanthe Cabau van Kasbergen (danas Yolanthe Sneijder-Cabau), koja dolazi iz bogataške špansko-holanske porodice - udala se za Sneijdera prije četiri godine. Koliko ga je 'začarala' ilustrira činjenica da je zbog nje promijenio vjeru i prešao na katoličanstvo.


11. Ann-Kathrin Brommel

 

ann-kathrin-brommel

 

Djevojka njemačkog reprezentativca Maria Götzea izaziva pažnju gdje god se pojavi. Ann-Kathrin Brommel je djevojka s mnogo talenata - model je i pjevačica koja se pojavila u njemačkoj verziji 'Next Top Model', a zahvaljujući izgledu snimala je bezbrojne kampanje donjeg rublja te se pojavljivala u magazinima poput FHM-a. Međutim, osim što je lijepa, djevojka Maria Gotzea svira klavir, te je uplovila u muzičke vode pod umjetničkim imenom Trina B. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook