FOTO / BEGOVIĆ I OSTALIH 10

Kad bi žene birale: Najzgodnijih 11 na Svjetskom prvenstvu u Brazilu

Nedjeljni magazin19.06.14, 14:51h

Kad bi žene birale: Najzgodnijih 11 na Svjetskom prvenstvu u Brazilu
Svjetsko prvenstvo u fudbalu uveliko je u toku, a osim atraktivnih utakmica, pravi je užitak gledati i zgodne fudbalere. DEPO Portal, prema vlastitom izboru ženskog dijela redakcije, donosi listu 11 najatraktivnijih reprezentativaca na Mundijalu u Brazilu, na čijem čelu je, naravno, naš Asmir Begović

 

Asmir Begović

 

asmir-begovic1

 

Naš Asmir Begović definitivno je najzgodniji bh. reprezentativac, a ovaj gotovo dva metra visoki golman Stoke Cityja zapeo je za oko i mnogim svjetskim medijima koji su ga proglasili jednim od najatraktivnijih fudbalera na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Asmir je rođen 1987. godine u Trebinju, a zbog njegove markantne pojave sigurno će vam klecati koljena.

 

Mats Hummels

 

mats-hummels

 

Njemački reprezentativac Mats Julian Hummels također vam je morao zapasti za oko, ako ne zbog svog markantnog izgleda, onda definitivno zbog pogotka koji je postigao za svoju ekipu. Rođen je 1988. godine, a trenutno igra za dortmundsku Borussiju. Visok je 192 cm i težak 90 kg. Primamljiv za oko, nadamo se da će još dugo 'živjeti' na terenu na radost brojnih pripadnica nježnijeg spola.

 

Didier Drogba

 

drogba

 

Didier Drogba nastupa za svoju rodnu zemlju, Obalu Slonovače, gdje je rođen 1978. godine. Gotovo svake godine neki od sportskih listova i portala uvrsti ga na listu fudbalera sa najboljim tijelom, a ni mi mu nismo mogli odoljeti, te se našao u našem timu najzgodnijih igrača. Visok je 189 cm, a težak 91 kg. Posljednji klub za koji je igrao je turski Galatasaray.

 

Martín Cáceres

 

martin-caceres

 

Martín Cáceres urugvajski je fudbaler koji trenutno igra u Juventusu. Ovaj odbrambeni igrač rođen je 1987. godine, visok je 182 cm i težak 77 kg, a na svakoj utakmici mami uzdahe svojim energičnim nastupom i na momente dječačkim izgledom. Egzotičan i karizmatičan, Martin se zasluženo našao među 11 najzgodnijih fudbalera ovogodišnjeg Mundijala. 

 

Claudio Marchisio

 

claudio-marchisio

 


Još jedan ljepotan dolazi nam iz kluba Juventus. Ovog puta riječ je o Talijanu Claudiju Marchisiju. Atraktivni 28-godišnjak visok je 179 cm, a težak je 76 kg. Svojim razarajuće snenim svijetloplavim očima slomio je mnoga ženska srca, a ni nas nije ostavio ravnodušnim.

 

Gökhan Inler

 

gokhan-inler


Gökhan Inler švicarski je reprezentativac koji je rođen 1984. godine. Svojim egzotičnim izgledom osvojo je mjesto u našem timu najzgodnijih fudbalera. Osim u reprezentaciji Švicarske, Inler igra i u talijanskom klubu Napoli. Visok je 181 cm, a težak 80 kg.

 

Vedran Ćorluka

 

vedran-corluka

 

Član hrvatske reprezentacije Vedran Ćorluka primjer je koji pokazuje da se i naši susjedi imaju čime dičiti, a otkako su golišave fotografije hrvatskih nogometaša, na kojima se našao i ovaj ljepotan, obišle svijet, igrač Lokomotive iz Moskve postao je dodatni razlog ženskih uzdaha. Rođen je u Derventi 1986. godine, a svojom visinom od 193 cm, dječačkim licem, te zanosnim plavim očima osvaja mnoga srca pripadnica ljepšeg spola.

 

Georgios Samaras

 

giorgios-samaras

 

Georgios Samaras, 29-godišnji član grčke reprezentacije još je jedan atraktivan fudbaler koji se morao naći na našoj listi. Kombinacija duže kose, punih usana i visine od 193 cm uvrstila je ovog napadača Celtica na našu listu najzgodnijih.

 

Olivier Giroud

olivier-giroud


Olivier Giroud francuski je reprezentativac koji nastupa za engleski Arsenal. Ovaj 28-godišnji napadač poznat je po svojoj visini (192 cm), a nije mu mrsko snimiti i pokoji golišavi editorijal za modni časopis, gdje bez srama pokazuje svoje isklesano tijelo.

 

Gerard Piqué

 

pique

 

Iako se njegova reprezentacija nije proslavila na SP 2014, 27-godišnji Španac Gerard Piqué definitivno je u našem prvom timu. Ovaj 192 cm visoki odbrambeni igrač Barcelone odavno je tiha patnja mnogih dama, a njegov prodorni pogled ni nas nije ostavio ravnodušnim.

 

Guillermo Ochoa

 

ochoa2

 

Simpatični Guillermo Ochoa, golman meksičke reprezentacije koji se proslavio fantastičnim nastupom protiv Brazila, te dobio nadimak "Superman", zaslužio je mjesto na našoj listi. "Divlja" frizura, visina od 185 cm i umiljato lice glavni su aduti ovog 28-godišnjaka koji je trenutno bez kluba.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook