NAKON 'FAJRONTA U SARAJEVU' TV SERIJA O 'MLADOJ BOSNI'

Nele Karajlić snima 'Nadrealnu istoriju': 'Srbi su bili ispred svijeta'

Mediji19.06.14, 10:25h

Nele Karajlić snima 'Nadrealnu istoriju': 'Srbi su bili ispred svijeta'
Moj novi projekat ima radni naslov „Nadrealna istorija“. U njegovoj prvoj sezoni, serija od 12 epizoda govorila bi o „Mladoj Bosni“, najrevolucionarnijem i najavangardnijem trenutku u istoriji našeg naroda - kaže za „Blic“ Nele Karajlić

Iako je nedavno završio autobiografiju “Fajront u Sarajevu”, Nele Karajlić ne miruje, pa se tako opet vraća televiziji.

 

- Moj novi projekat ima radni naslov „Nadrealna istorija“. U njegovoj prvoj sezoni, serija od 12 epizoda govorila bi o „Mladoj Bosni“, najrevolucionarnijem i najavangardnijem trenutku u istoriji našeg naroda - kaže za „Blic“ Nele Karajlić.


 

Njegov novi TV projekat govori o pripadnicima pokreta “Mlada Bosna” koji su pripremili i izvršili atentat na austrougarskog prestolonasljednika Franza Ferdinanda.
 

 

- Serija bi bila napravljena u bajfordovskom stilu i bila bi neka vrsta mog iskustva rada sa pokojnim Timotijem. Ličila bi na „Neven“ i „Poletarac“, ali bi u svojoj suštini osim edukativnog sadržaja i zabavni karakter s ciljem da se oko televizora, kao nekada, okupi cijela porodica.


 

Nele dodaje da se odlučio za ovaj istorijski period jer vjeruje da „nikada prije i nikada poslije Srbi nisu bili toliko ispred svijeta“.


 

- U umjetničkom, intelektualnom i revolucionarnom pogledu bili smo korak ispred svijeta u vrIJeme Mustafe Golubića, Vladimira Gaćinovića, Dimitrija Mitrinovića, Gavrila Principa, Ive Andrića i ostalih mladobosanaca, koji su u toku i nakon svoje burne i eksplozivne mladosti dotakli svjetski vrh u nezapamćenom umetničkom i revolucionarnom zanosu.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook