VIDEO/ 'DRŽAVNIK NOVOG KOVA'

U dobi od 56 godina, preminuo slavni britanski komičar Rick Mayall

Mediji09.06.14, 21:43h

U dobi od 56 godina, preminuo slavni britanski komičar Rick Mayall
Komičar i glumac Rik Mayall preminuo je ovog ponedjeljka ujutro u dobi od 56 godina, potvrdio je glasnogovornik njegove tvrtke Brunskill Management, Roger Davidson.

Mayall, publici najpoznatiji po ulogama u serijama "Šljam", "Crna guja" i "Državnik novog kova", pretrpio je teške ozljede nakon pada s quada 1998. godine te je nekoliko dana nakon toga proveo u komi.

 

Ipak, radio je donedavno, a u duhovitoj biografiji 2005. godine tvrdio je da je "ustao iz mrtvih". 2012. godine najavljeno je da će se snimati šest novih spin-off epizoda "Šljama", ali projekt je otkazan nakon što je Mayallov partner Adrian Edmonson ustvrdio da će se ipak orijentirati na druge stvari. 

 

Britanski mediji još uvijek ne navode uzrok smrti.

 

Davidson je kazao: "Ovo je grozan šok. Sve što znamo u ovom trenutku jest da je Rik umro kod kuće. Ova nas je vijest istinski rastužila sve, od mnogobrojnih fanova do onih koji su s njime radili i poznavali ga kao čovjeka, ali i kao fantastičnog glumca. Dirnuo je mnoge živote, čineći ih boljima".

 

Glasnogovornik Scotland Yarda kazao je da je policiju na mjesto događaja, gdje je "muškarac u 50-ima proglašen mrtvim na licu mjesta" pozvala londonska Hitna. Ne sumnja se u nasilnu smrt, piše Telegraph.

 

Mayalla je navodno pronašla supruga Barbara, koji je kazala da ne zna što je moglo uzrokovati smrt: "Ne znamo što se dogodilo. Imao je snažno srce pa ne mislim da je bio u pitanju srčani udar. Možda je bio epileptični napadaj, možda srce. Jednostavno ne znamo".

 

 

(index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook