OD DANAS PRED VAMA...

Novi DEPO Portal - medij za novi ritam života!

Mediji26.05.14, 15:28h

Poštovani posjetioci, od danas se pred vama nalazi novi DEPO Portal, a u narednih desetak dana i posve novi medijski sadržaji koji će se emitovati putem našeg medija... Nadamo se da ćemo novom ponudom opravdati vaša očekivanja...

novi-depo

Poštovani čitaoci i gledaoci DEPO Portala,

 

Zadovoljstvo nam je da vas informišemo da, nakon nekoliko mjeseci priprema i napornog rada u saradnji sa vrijednom ekipom koja je sarađivala sa nama, DEPO Portal ulazi novu fazu svog razvoja. 

 

Kada smo startali prije pet godina, imali smo viziju da DEPO Portal bude medij za novo vrijeme. Iza nas su godine razvoja portala i naše male ali profilisane medijske grupacije (BLIN MAGAZIN, DEPO TV, CINEMA TV) koja je imala ambiciju da bude jedan od lidera u oblasti infotainmenta i distribucije digitalnih sadržaja u BiH i regionu. Bio je to zahtjevan i mukotrpan proces u zemlji koja živi u staloj krizi i u kojoj je ekonomija na koljenima, a domaća kreativna industrija potpuno nezaštićena i u podređenom položaju u odnosu na regionalnu i svjetsku scenu.

 

Uprkos svemu tome, mi ipak imamo zadovoljstvo na najavimo novi DEPO Portal, sa novim sadržajima, novim dizajnom i CMS programom. Dizajn portala je zajedničko djelo kreativnog tima DEPO produkcije, mlade sarajevske dizajnerke Sanje Kulenović, kao i agencije LUPON VENTURES koja je, pored operativnog dizajnerskog rada na portalu, kreirala i novi CMS. 

 

Potrudili smo se da novi DEPO Portal sačuva prepoznatljive pojedinosti iz svog prvobitnog dizajna, programskih funkcija i rubrika, ali smo svojim čitaocima i gledaocima omogućili i neka potpuno nova rješenja i opcije. Najveće novine urađene su u oblasti strukture sadržaja, gdje će naša publika dobiti tri naslovne cjeline na naslovnici portala, te u oblasti multimedije i video sadržaja.

 

Naime, firma DEPO d.o.o. je od prije nekoliko mjeseci zvanični partner You Tube kanala, te se putem nas distribuira i prikazuje niz velikih news, zabavnih, filmskih i muzičkih programa, a od početka juna starta i Depo Premium, prvi You Tube kanal na Balkanu sa plaćenim sadržajima. Tako će naša publika moći gledati najnovije bh, regionalne, evropske i svjetske filmske i tv sadržaje. Ovim praktično DEPO Portal, putem svog video servisa Depo TV/Zona, postaje emiter ove vrste sadržaja. Tu viziju smo u DEPO-u imali od samog starta portala, a sada se ta vizija pretvara u novu medijsku praksu.

 

Sve navedne novine našoj publici puštaćemo u nekoliko etapa. Tako već od danas imate priliku da pratite novi DEPO Portal, kao i naš partnerski medij u Republici Srpskoj BLIN Magazin, dok će u narednih desetak dana sa radom startati novi DEPO Foto i DEPO TV/Zona, uključujući i DEPO Premium, kao kanal sa naše buduće pretplatnike.

 

Poštovani čitaoci i gledaoci, nadamo se da će novi medij opravdati vaša očekivanja i zaista biti medij za novi ritam života, a Vas pozivamo da na našim FB stranicama iznesete svoja mišljenja i date prijedloge za još bolji rad našeg i vašeg DEPO Portala.

 

Angelina Albijanić-Duraković

gl. i odg. urednica DEPO Portala


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook