NE TREBA NASJEDATI NA OVAKVE SCENARIJE

Današnje suđenje Radovanu Karadžiću je jedna uobičajena farsa koja se ponavlja u sudnici Haškog tribunala!

Arhiva28.01.14, 14:44h

Današnje suđenje Radovanu Karadžiću je jedna uobičajena farsa koja se ponavlja u sudnici Haškog tribunala, izjavio je za Anadolu Agency (AA) predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva, Fikret Grabovica

Karadžić nova Današnje suđenje Radovanu Karadžiću je jedna uobičajena farsa koja se ponavlja u sudnici Haškog tribunala, izjavio je za Anadolu Agency (AA) predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva, Fikret Grabovica.

Komentarišući svjedočenje ratnog generala Vojske Republike Srpske (VRS) Ratka Mladića na suđenju ratnom predsjedniku RS-a Radovanu Karadžiću, Grabovica je kazao kako se radi o obostranoj farsi.

"Znamo da su Karadžić i Mladić bili politički i vojni lider Republike Srpske u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu. Zajedno su sve radili, činili sve zločine i da su upućeni u sve detalje, a ne u masovna i grupna ubistva. Oni na ovaj način žele da opravdaju postojanje Republike Srpske i njen opstanak. Nema nikakve dileme da je sve podređeno tome", naglasio je Grabovica.

Haški Tribunal ne bi trebao "nasjedati" na ovakve scenarije, rekao je Grabovica, niti podlijegati ovakvom ponašanju.

"Takvo ponašanje nije primjereno za jedan sud. Očekivano je da Haški Tribunal primijeni odgovarajuću kaznu, da oni budu pravedno osuđeni, a ne kao u nekim ranijim slučajevima, gdje su neki od zločinaca bili oslobođeni zbog političkih odluka", zaključio je Grabovica.

 

(fena/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook