VIDEO/ SLABIJA ŠUTERSKA NOĆ BH. KAPITENA

Brooklyn ponovo slavio, Mirza Teletović postigao devet poena

Arhiva27.01.14, 08:21h

Mirza Teletović je igrao skoro 19 minuta, za provedeno vrijeme na parketu postigao je devet poena uz loš šut za tri poena (1/6) te je imao četiri skoka. Kapiten košarkaške reprezentacije je obavio odličan posao u odbrani

teletović nova
Kevin Garnett i Paul Pierce su se vratili u svoj dugogodišnji dom TD Garden te ubilježili pobjedu. Brooklyn Netsi su savladali domaće Boston Celticse sa 79:85.

Izabranicima Jason Kidda je to bila peta uzastopna pobjeda te sa omjerom 20:24 trenutno zauzimaju sedmo mjesto Istočne konferencije.

Mirza Teletović je igrao skoro 19 minuta, za provedeno vrijeme na parketu postigao je devet poena uz loš šut za tri poena (1/6) te je imao četiri skoka. Kapiten košarkaške reprezentacije je obavio odličan posao u odbrani.

Prvu dionicu je obilježio jako mali broj poena za NBA standarde, uspješniji su bili domaći sa 17:11. Prvi ubačaji su viđeni tek u trećoj minuti. Poenima Geralca Wallacea, Rajona Ronda i Brandon Basa domaći su poveli sa 8:0, u ostatku prvog perioda se uglavnom igralo koš za koš.

Neefikasnost se nastavila i u drugoj četvrtini, s tim da gosti podigli svoj  nivo igre i u potpunosti preokrenuli rezultat. Prvo vodstvo Netsima donio  je Teletović, naš košarkaš je pogodio tri poena 23:21 na 7:03 do kraja perioda. Sa dva uzastopna pogotka Kevin Garnett je goste u jednom  trenutku odveo na +6, međutim u samoj završnici domaći su trojkom Ronda smanjili rezultat tako da se na odmor otišlo pri rezultatu 34:35 za Brooklyn koji je ovu dionicu dobio sa 17:24.

Netsi su odlično otvorili drugo poluvrijeme, koševima Paula Piercea te sa dvije trojke Alena Andersona napravili su seriju 10:0. Joe Johnoson je 6:43 prije kraja perioda pogodio još jednu trojku za goste te svom timu po prvi put donio dvocifernu prednost. Boston se je u nekoliko navrata smanjio na -5, ali je i ova dionica kao i prethodna pripala gostima sa 24:19.

(scsport.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook