TUŽNA PRIČA

U razmaku od nekoliko minuta umrli supružnici iz Maoče kod Brčkog

Arhiva25.01.14, 18:23h

Mislim da je djed ili pradjed, e sad ne mogu da se sjetim, dal' Sulejmanov ili Zekijin, su umrli isti dan sa svojim suprugama- objašnjava sagovornik

maoča kod brčkog Maoča kod Brčkog

Tužna priča stiže iz Maoče kod Brčkog gdje su za samo nekoliko minuta umrli supružnici 56-godišnji Sulejman i Zekija (51) Bašić. Rahmetli Sulejman je bio dugogodišnji bolesnik na postelji, a rahmetli Zekija je imala srčanih problema i cijelo vrijeme bila je uz svog supruga. Sve do sinoć, prenosi Otisak.ba.

Naime, sinoć je Sulejmanu pozlilo i supruga mu je pokušavala pomoći, zdravstveno stanje joj se naglo pogoršalo, prešla je u susjednu sobu kako bi legla i odmorila se, ali odmor nije dočekala. Umrla je!

Sin je pokušavao pomoći majci, ali bezuspješno, vratio se do oca.... Nažalost i on je  bio, već, zauvijek sklopio oči. Sagovornik „otiska“ koji je dobro poznavao ovaj bračni par nam je kazao da se mlađi stanovnici u Maoči ne sjećaju ovakvog događaja, ali da je njemu njegov rahmetli otac kazivao da je toga bilo ranije.

- Mislim da je djed ili pradjed, e sad ne mogu da se sjetim, dal' Sulejmanov ili Zekijin, su umrli isti dan sa svojim suprugama- objašnjava  sagovornik.

Dženaza rahmetli Sulejmanu i Zekiji obavljena je danas na lokalnom mezarju u Maoči.

(Otisak.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook