FOTO/ NA BJELAŠNICI JUTROS IZMJERENO - 14 STEPENI

Snijeg zabijelio ulice i krovove širom BiH: Narednih dana očekuje nas veoma hladno vrijeme!

Arhiva25.01.14, 13:02h

U nedjelju će jutro biti veoma hladno, između minus šest i 12 stepeni Celzijusa, kazao dežurni meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH

snijeg u BiH/ Foto: Anadolija Foto: Anadolija

Sniježne padavine koje su juče počele padati u većem dijelu Bosne i Hercegovine, ali i Balkana, prestat će do kraja današnjeg dana. Novi snijeg se, prema prognozama meteorologa, ne može očekivati prije narednog vikenda i početka februara.

"Sutra će jutro u BiH biti veoma hladno sa temperaturama između minus šest i minus 12 stepeni Celzijusa", kazao je u izjavi za Anadolu Agency dežurni meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH Damir Šantić

Prema njegovim riječima, danas prijepodne u Bosni i Hercegovini bilo je oblačno vrijeme, dok je najhladnije bilo na Bjelašnici sa minus 14, a u glavnom gradu BiH Sarajevu minus tri stepena Celzijusa. Najtoplije je u Neumu, šest stepeni Celzijusa.

snijeg u BiH/ Foto: Anadolija

"Danas imamo dosta padavina u cijelom jugoistočnom dijelu Evrope, kompletnom Balkanu, koje se kreću prema Turskoj", kazao je Šantić.

Dodao je da će u BiH i večeras biti vrlo malo snijega, koji će padati povremeno u istočnom dijelu zemlje.

"U nedjelju neće biti padavina. Nove padavine se očekuju sa utorka na srijedu", kazao je Šantić.

"Sniježni pokrivač će se zadržati do petka. Padavina ima svugdje u Evropi, trenutno snijeg pada i na Skandinaviji, u Velikoj Britaniji, pa očekujemo da će preći i u centralnu Evropu", naveo je Šantić.

snijeg u BiH/ Foto: Anadolija

snijeg u BiH/ Foto: Anadolija

(Anadolija/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook