VIDEO/ OVAKO IZGLEDAJU LOPOVI U AKCIJI

Razvali, pokupi i bježi: Pogledajte kako pljačkaše složna braća i rođaci - članovi kriminalne grupe iz Banovića i Zavidovića!

Arhiva21.01.14, 09:15h

Kako se nezvanično moglo saznati, danas su uhapšeni rođaci Amel i Avdo Smajlović iz Banovića, te braća Elvedin i Nisvet Numanović, Suad Karanović, Senid Avdić i Selmir Huskić, svi iz Zavidovića... Ovi snimci dokaz su jednog dijela njihovih lopovskih akcija!

pljačkaši iz Zenice i Banovića Izvor: Oslobođenje/ Video: Bportal

U akciji službenika MUP-a Tuzlanskog kantona, te njihovih kolega iz Zeničko-dobojskog kantona danas je uhapšeno sedam osoba iz Zavidovića i Banovića koje se sumnjiče da su proteklih godina počinile više od 200 krivičnih djela.

Uhapšeni su vozilima Specijalne policije dovedeni u prostorije MUP-a TK-a, a nakon kriminalističke obrade će biti predati u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

- Ova akcija počela je u oktobru prošle godine. Intenzivno su se prikupljale informacije kako bi se mogli privesti. Vidjet ćemo u toku istrage koja će im se krivična djela moći staviti na teret. Službenici policije su radili intenzivno na dokumentovanju kako njihovih kretanja, tako i njihovog mjesta boravka, kazao je Izudin Šarić, portparol MUP-a TK-a.

On je naveo da je tokom akcije pronađena veća količina robe koja se može dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima. Radi se o prehrambenim artiklima, tehničkim stvarima, građevinskom materijalu, cigaretama, električnoj i kompjuterskoj opremi...

Bportal.ba u posjedu je snimaka iz Živinica i Zavidovića, na kojima se vidi kako su pljačkali članovi ove grupe. Pljačke datiraju iz aprila prošle godine.

Inače, kako se nezvanično moglo saznati, uhapšeni su rođaci Amel i Avdo Smajlović iz Banovića, te braća Elvedin i Nisvet Numanović, Suad Karanović, Senid Avdić i Selmir Huskić, svi iz Zavidovića.

Na ovim snimcima vidi se kako su 'ordinirala' složna braća i rođaci, sve dok nisu uhapšeni, a više snimaka donosi Bportal.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook