SINA NAZVALA PO AKTUELNOM PAPI

Ovo je časna sestra koja je rodila dječaka, a nije znala da je trudna: 'On je dar od Boga'

Arhiva20.01.14, 09:00h

Jako sam sretna. Više se osjećam kao majka nego kao časna sestra. Mislim da je to očito. Odlučila sam dijete nazvati Franjo u čast našem prekrasnom južnoameričkom Papi. Ne osjećam krivnju. Dijete ću zadržati i sama ću ga odgajati, rekla je sestra

Roxana RodriguezCorriere Della Sera objavila je prvu fotografiju časne sestre iz El Salvadora koja je rodila dječaka u talijanskom gradu Rieti iako nije ni znala da je trudna.

Sestra Roxana Rodriguez (31) šokirala je sve kada je na svijet donijela dječaka kojem je dala ime Franjo, u čast aktualnom Papi.

Talijanske dnevne novine istražile su ovaj zanimljiv slučaj te su novinari razgovarali s njenom socijalnom radnicom Annom Fontanellom, koja im je prenijela riječi sestre Roxane.

- Jako sam sretna. Više se osjećam kao majka nego kao časna sestra. Mislim da je to očito. Odlučila sam dijete nazvati Franjo u čast našem prekrasnom južnoameričkom Papi. Ne osjećam krivicu. Dijete ću zadržati i sama ću ga odgajati - rekla je sestra Roxana.

- On je božji dar. Malo sam zabrinuta zbog publiciteta. Ne samo u Italiji nego i u El Salvadoru te ostatku svijeta. Svi pričaju o tome pa mislim da se neću moći vratiti u moju domovinu i napustiti Rieti - rekla je sestra Roxana svojoj socijalnoj radnici.

Sestra Roxana je zbog ovog neočekivanog poroda napisala pismo izvinjenja svojoj nadstojnici, majci Elviri Petarchi, kojoj je prošlog septembra obećala da će slijediti njene zavjete koji uključuju 'čistoću, siromaštvo i poslušnost'. To su tri glavna stupa sestara Isusovačkog reda.

Što se tiče oca djeteta, sestra Roxana je samo rekla da se radi o čovjeku iz njene domovine, ali ga do sada nije imenovala.

Podjetimo, časna sestra je hitnu pomoć nazvala u srijedu ujutro. U bolnicu je, naime, došla s nepodnošljivim bolovima u abdomenu, a mislila je da ima grčeve. Nekoliko sati kasnije, rodila je zdravog sina.

- Nisam znala da sam trudna, samo sam odjednom osjetila bol u trbuhu - kazala je.

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook