PODIJELI NA:

20.01.16, 13:34h

Bečki valcer uz "Žute dunje"

Berin Buturović i bend oduševili pristune na prvom balu Hora bečkih dječaka

 

Nastup Berina Buturovića na prvom balu Hora bečkih dječaka održan je u subotu, 16.01. u Kursalonu u Beču pod motom "Muzika ne poznaje granice". Berin i bend s kojim inače nastupa: Anes Beglerbegović (bubanj), Sanin Lutvić (bas gitara), Arben Isufi (Girata), Enes Mujić (klavir) i Ismar Porić (saksofon, klarinet), bili su ambasarodi Bosne i Hercegovine.  Na ovom svečanom događaju predstavili su našu državu na najbolji mogući način ispred samog vrha političke i kulturne scene, ne samo Austrije, nego i cijele Europe.

 

"Ovo je ogromna stvar za našu zemlju i nas. Velika je čast nastupiti na Vašem prvom balu. Moj bend i ja daćemo sve od sebe da Vam ovu noć učinimo još posebnijom i da Vam predstavimo ono najljepše što naša zemlja ima, a to je duša. U ovom vremenu kad u cijelom svijetu vlada razjedinjenost, moramo naći nešto što će nas povezati. Čvrsto vjerujem da muzika ima tu moć, ona ne poznaje jezik, granice i nema ograničenja." - ovim uvodnim riječima, u ulozi ambasadora BIH, Berin Buturović svečano je otvorio bal sa sevdalinkom "Žute dunje". Sa prvim taktovima pjesme pristutni su zaplesali bečki valcer.

 

 

Pored stranih evergreena Franka Sinatre, Elvisa Presleya, Toma Jonesa, Erica Claptona, zatim hitova sa bržim ritmom poput "La bamba" i "She 's a lady" , svoje mjesto u repertoaru pronašle su i neke od najlješih sevdalinki, kojima je predstavljena naša muzička kultura i tradicija. 

 

"Iskreno, nisam ni sumnjao da će biti dostojni zadatka, ali ovo što su nam ponudili je daleko iznad svih mojih očekivanja. Zaista su predstavili svoju državu na najbolji mogući način" - rekao je Gerald Wirth, direktor Hora bečkih dječaka

 



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!