FOTO/ LUKSUZ NA ČISTOM ZRAKU I NETAKNUTOJ PRIRODI

DEPO PORTAL i SKI CENTAR ROSTOVO poklanjaju vam vikend idilu u etno selu BABIĆI!

Arhiva30.01.13, 13:10h

Ski centar Rostovo - etno selo Babići nalazi se na magistralnom putu Bugojno – Novi Travnik, na 1160 metara nadmorske visine. Danas slovi za prepoznatljiv turistički brend u BiH, ali i u susjednim državama pa i Evropi. Učestvujte u našoj nagradnoj igri i uvjerite se sami u netaknutu ljepotu ovog banjskog lječilišta, sportsko-rekreacionog centra i etno ugođaja

Ski centar Rostovo_Etno selo BabićiSportsko rekreacijski centar ROSTOVO otvorilo je preduzeće SLAVKO RODIĆ iz Bugojna 1984. godine. U početku je bilo zatvorenog tipa, a kasnije služi uglavnom kao zimovalište i rekreacijsko sportski centar za mnoge poznate sportaše i klubove. Među čestim gostima tih godina mogli su se vidjeti nogometaši splitskog Hajduka te bugojanske Iskre.

Obitelj Babić je kupila centar 2006. godine, kada je i renoviran po europskim standardima, te je centar počeo sa radom isključivo u zimskom periodu. Interijer hotela tokom 2008. godine dobio je novi izgled te još jednu zastakljenu baštu sa fontanom i kaminom. Sve je povezano u jednu cjelinu pa je samim tim povećan kapacitet sjedećih mjesta.

Restoranska sala sada je pogodna za seminare, konferencije, svadbe i druge svečanosti.

Te godine Centar je obogatio i svoju sportsko-rekreacijsku ponudu stazom za planinarenje, stazom za brdski biciklizam, motocross, kvad i jeep stazom.


Ski centar Rostovo_Etno selo Babići

Hotel Rostovo raspolaže sa 15 luksuzno uređenih dvokrevetnih, trokrevetnih i četverokrevetnih soba. Svaka soba ima Kupaonu, TV, satelitsku antenu. Također, izgrašeno je i etno selo koje ima kapacitet 60 ležajeva, au planu je dogradnja još nekoliko kuća, kako bi se povećao broj ležajeva.

Selo čine vikendica, mlin-vodenica, a u tjeku je gradnja i drugih autentičnih objekata (kovačnica, mljekarnica, muzej...) te štala za konje, tako da će se u zimskom periodu moći uživati u vožnji saonicama, a u proljetnom i ljetnom periodu u rekreativnom i sportskom jahanju te vožnji fijakerom.

U selu se mogu vidjeti mnoge znamenitosti iz davnih vremena, tj. pribori i alati kojima su se koristili naši preci, kao i sve domaće životinje iz ovoga kraja. U bliskoj budućnosti planira se izgradnja otvorenog i zatvorenog bazena, sportskih terena i punionica vode. Ukupna površina Centra, zatvorenog prostora, iznosi 2000 m2, i 57.000 m2 zemljišta.
Ski centar Rostovo_Etno selo Babići
Na podrućju Rostova se nalazi preko 50 izvora pitke vode, kao i jedini izvor termo-mineralne vode u Europi. Čisti zrak i netaknuta priroda u narodu Rostovo čine poznatim i kao zračna banja, a njegova ljekovitost potvrđena je brojnim primjerima, gdje su se ljudi izliječili samim boravkom u ovom planinskom ozračju.

Ski centar "ROSTOVO" posjeduje dva ski lifta tipa 'sidro' koji imaju kapacitet 1500 skijaša na sat i jedan baby lift dužine 300 metara. Udaljenost ski staze od hotela je 100 metara.

Skijalište je idealno za djecu, početnike, rekreativce i školu skijanja. Podloga staze je travnata te je mala mogućnost ozljeda kao i oštećenja skija. Staza je opremljena reflektorima što omogućava noćno skijanje. Također smo uradili  sustav  i nabavili topove za vještačko osnježavanje ski staze.

Ski centar Rostovo_Etno selo Babići
DEPO PORTAL i SKI CENTAR ROSTOVO poklanjaju vam jedan idilični vikend za dvije osobe, dva noćenja i smještaj po izboru u hotelu ili etno selu Babići, a više o uslovima učešća u  nagradnoj igri saznajte na našoj facebook stranici

U sklopu ski centra radi i škola skijanja za sve uzraste sa kvalificiranim instruktorima skijanja i za posjetioce koji nemaju svoju opremu na raspolaganju je iznajmljivanje nove ski opreme (skije, pancerice, snowboard, sanke, skuteri...)

U podnožju ski liftova nalazi se caffe bar gdje se u svakom trenutku možete osvježiti i zagrijati nekim od toplih napitaka. Tu je također objekt brze prehrane sa bogatom ponudom hrane za svačiji ukus.

Pored zimske ponude Ski centar Rostovo, tu je i etno selo Babići koje je idealno za organiziranje škole u prirodi, gdje se uz kvalitetne usluge i iskustvo nudi i obilje sadržaja za najmlađe, učenje, igru i uživanje u ljepotama netaknute prirode...

Gostima tokom cijele godine na raspolaganju su i luksuzno opremljeni wellness i fitness centri, sve vrste masaža, fizikalne terapije te ostali relaksacijski program uz stručno osoblje. U posebnim ponudama izdvaja se romantični i obiteljski odmor, anti-stres i lady vikend, team building, odmor za umirovljenike, kongresni i lovni turizam, sportske pripreme, seminari i svadbe.

Proteklih godina uloženo je mnogo truda i financijskih sredstava u proširenje ponude, te je danas Ski centar Rostovo i etno selo Babići postao prepoznatljiv turistički brend u BiH, ali i u susjednim državama pa i Evropi.

Dođite i uvjerite se sami!


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook