MILORAD DODIK

Smanjen broj Srba u Sarajevu dokaz je gdje stanuju etničko čišćenje i netolerancija prema drugima

Arhiva29.01.12, 21:59h

Smanjen broj Srba u Sarajevu dokaz je gdje stanuju etničko čišćenje i netolerancija prema drugima i drugačijima, izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik

Milorad Dodik naslovna1Reagujući na optužbe "Kruga 99" da je za smanjen broj Srba koji danas žive u Federaciji BiH u odnosu na 1991. godinu kriva Republika Srpska, Dodik je naglasio da Srpska vodi odgovornu politiku i apsolutno nastoji da zaštiti Srbe u Federaciji BiH.

"Srpska vodi odgovornu politiku. U Sarajevu jasno postoji konkretan život, a zašto tamo neko ne živi trebalo bi pitati odgovorne u Sarajevu", rekao je Dodik novinarima prije početka Svetosavskog bala u Etno-selu Stanišići kod Bijeljine.

Predsjednik Asocijacije "Krug 99" Sulejman Redžić je prilikom najave teme sesije za položaj Srba u Federaciji BiH optužio Republiku Srpsku, ističući da pozicija Srba u FBiH uglavnom zavisi od politike u Republici Srpskoj prema nesrbima, naročito Bošnjacima.

On smatra da su Srbi u Federaciji BiH često u prilici da, kako kaže, snose određene konsekvence nacionalističke politike koja dolazi iz Srpske.

U Federaciji BiH danas ima četiri do pet puta manje Srba u odnosu na popis stanovništva iz 1991. godine, rekao je danas u Sarajevu predsjednik Srpskog građanskog vijeća - Pokret za ravnopravnost Sretko Radišić, uvodničar na redovnoj sesiji Asocijacije "Krug 99" o temi "Srbi u Federaciji BiH".

VEZANI TEKST:

BANJA LUKA/PROGNANI GRAD: Spisak 1033 porodicE kojih više nema u Banjaluci

(SRNA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook