'odgovor je neizbježan'

Iran najavio napad na Izrael, uz citat ajeta iz Kur‘ana: 'Gospodaru moj, učini da umrem...'

Front28.10.24, 20:54h

Iran najavio napad na Izrael, uz citat ajeta iz Kur‘ana: 'Gospodaru moj, učini da umrem...'
U nekoliko objava na mreži X, iranska vojska je objavila najave napada na Izrael koristeći poveznicu #IstinskoObećanje, kako su se zvale njihove ranije operacije odgovora na izraelske napade

 

 

Oružane snage Irana objavile su danas na svom X profilu da je odgovor Islamske Republike na nedavni izraelski napad na Teheran neizbježan.


U nekoliko objava na mreži X, iranska vojska je objavila najave napada na Izrael koristeći poveznicu #IstinskoObećanje, kako su se zvale njihove ranije operacije odgovora na izraelske napade.


"Naš odgovor je neizbježan" i "Ovaj put ćemo napasti da osakatimo", poruke su iranskih vojnih snaga, prenosi Oslobođenje.


Potom su citirali i 80. ajet iz sure El-Isra u Kur‘anu:


- I reci: ‘Gospodaru moj, učini da umrem, a da si Ti zadovoljan mnome i učini da iz mrtvih ustanem, a da si Ti zadovoljan mnome, i daruj mi od Sebe snagu koja će mi pomoći!‘


Izrael je 26. oktobra izveo seriju zračnih napada na Iran u znak odmazde za iranski napad početkom mjeseca.


Eksplozije su se mogle čuti u glavnom gradu Irana, Teheranu, no iranske vlasti navele su da su izazvale samo "ograničenu štetu".


Bio je to ujedno i prvi put da je izraelska vojska otvoreno napala Iran, koji se nije suočio sa ovim intenzitetom napada od rata s Irakom 1980-ih.


Izraelski napad koji je trajao više sati završio je neposredno prije izlaska sunca u Teheranu, a izraelska vojska je rekla da je ciljala na proizvodne objekte "koji se koriste za proizvodnju projektila koje je Iran ispalio na državu Izrael tokom prošle godine".

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook