LOKALNI IZBORI 2024.

Preokret nakon novog brojanja glasova, iz SDA potvrdili: Naš kandidat pobijedio je SNSD-ovog u Bosanskom Petrovcu!

Front28.10.24, 18:37h

Preokret nakon novog brojanja glasova, iz SDA potvrdili: Naš kandidat pobijedio je SNSD-ovog u Bosanskom Petrovcu!
Prije dva dana objavljeno je da je kandidatkinja SNSD-a Bobana Velaga Lepić pobijedila Jukića sa samo jednim glasom razlike, 1.151 naspram 1.150, nakon čega su se iz SDA žalili CIK-u koji je naredio novo brojanje glasova

 

 


SDA Bosanski Petrovac je na društvenim mrežama objavila kako je njihov kandidat za načelnika Mahmut Jukić pobijedio nakon ponovnog brojanja glasova.


Podsjećamo, prije dva dana objavljeno je da je kandidatkinja SNSD-a Bobana Velaga Lepić pobijedila Jukića sa samo jednim glasom razlike, 1.151 naspram 1.150, nakon čega su se iz SDA žalili CIK-u koji je naredio novo brojanje glasova.


- Nakon ponovnog brojanja glasova u izbornoj jedinici 030 Bosanski Petrovac, došlo je do promjene: naš kandidat za načelnika, Mahmut Jukić, ostvario je prednost od četiri glasa u odnosu na kandidata SNSD-a, čime smo zadržali poziciju načelnika Općine Bosanski Petrovac.


Mnoge nepravilnosti utvrđene ponovnim brojanjem ćemo prijaviti i tražiti odgovornost za svaki birački odbor ponaosob. Oni koji su svoj glas dali “nezavisnom” kandidatu bez ikakvih šansi za pobjedu sada su, nadamo se, uvidjeli posljedice svog izbora i neka im ovo bude pouka za ubuduće.


SDA je uspjela pobijediti sve probosanske ujedinjene stranke, kao i sve ujedinjene srpske stranke, što potvrđuje da imamo najveće povjerenje građana u Bosanskom Petrovcu - poručili su iz SDA Bosanski Petrovac.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook