Sedam osoba

Poznato šta će biti s uhapšenima koji se dovode u vezu s terorizmom, ne mogu se direktno vezati s napadom u Bosanskoj Krupi

Hronika28.10.24, 10:15h

Poznato šta će biti s uhapšenima koji se dovode u vezu s terorizmom, ne mogu se direktno vezati s napadom u Bosanskoj Krupi
U noći s petka na subotu su pripadnici SIPA-e uz asistenciju MUP-a USK izvršili pretrese na devet lokacija i tom prilikom uhapsili sedam osoba.

 

 

U nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine će biti predati sedam uhapšenih koji se dovode u vezu sa terorističkim napadom u Bosanskoj Krupi, rekao je za portal Avaza Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH. 

 

- Osumnjičeni će u zakonskom roku od 72 sata biti predati Odsjeku za terorizam Tužiteljstva BiH - kazao je Boris Grubešić.

 

Podsjećamo, u noći s petka na subotu su pripadnici SIPA-e uz asistenciju MUP-a USK izvršili pretrese na devet lokacija i tom prilikom uhapsili sedam osoba. 

 

Uhapšeni su Hakija Kanurić, Hidajet Mušić, Hajudin Šabić, Dževdet Mujović, Muharem Bajrić, Muhamed Delalić i Rijad Nahić. Među uhapšenima je i Hakija Kanurić profesor na Islamsko-pedagoškom fakultetu Univerziteta u Bihaću.

 

Oni se ne mogu direktno u vezu s 15-godišnjim napadačem, ali su dio šire policijske akcije. 

 

Podsjećamo, u četvrtak je u policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi počinjen teroristički napad, u kojem je ubijen policajac, dok je još jedan teško ranjen.

 

Na ročištu u Općinskom sudu u Bosanskoj Krupi određen je pritvor maloljetniku.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook