poznati lanac restorana

Od početna četiri spao na dva: Još jedan suvlasnik izašao iz KFC franšize u BiH, evo ko je ostao...

Biznis Klub27.10.24, 13:14h

Od početna četiri spao na dva: Još jedan suvlasnik izašao iz KFC franšize u BiH, evo ko je ostao...
Mehmed Pozderac, inače sin Hakije Pozderca i unuk legendarnog narodnog heroja Nurije Pozderca, ostao je direktor kompanije

 

 


Nosilac franšize za svjetski poznati lanac restorana Kentucky Fried Chicken (KFC), firma Tastra d.o.o. Sarajevo, sada je u vlasništvu dvije osobe - Amela Dizdarevića i Mirze Hurema, izvještava Indikator.ba


Krajem septembra je iz vlasništva izašao Mehmed Pozderac koji je imao 10 posto, a cjelokupni udio preuzeo je Mirza Hurem.


Prema novoj vlasničkoj strukturi Dizdarević ima 56,25 posto udjela, a Mirza Hurem 43,75   posto. Pozderac, inače sin Hakije Pozderca i unuk legendarnog narodnog heroja Nurije Pozderca, ostao je direktor kompanije.


Podsjećamo, u početku preduzeće Tastra imalo je četiri suvlasnika, uz pomenutu trojicu i Damira Muhića koji je izašao iz vlasništva, a njegovih  22,5 posto učešća popola su preuzeli Amel Dizdarević i Mirza Hurem.


Preduzeće Tastra osnovano je u januaru 2021. godine.


Tastra je prvi KFC restoran otvorila u ljeto 2022. godine u Sarajevo City Center-a a trenutno ima pet registrovanih podružnica, tri u Sarajevu, jednu na Ilidži i jednu u Mostaru.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook