šta će se sada dogoditi

Ajatolah Ali Khamenei: Kako će Iran odgovoriti Izraelu na 'zlo koje je počinio cionistički režim prije dvije noći'?

Front27.10.24, 11:59h

Ajatolah Ali Khamenei: Kako će Iran odgovoriti Izraelu na 'zlo koje je počinio cionistički režim prije dvije noći'?
Iran je jučer umanjio zračni napad Izraela na iranske vojne ciljeve tokom noći, rekavši da je prouzrokovao samo ograničenu štetu, dok je američki predsjednik Joe Biden pozvao na zaustavljanje eskalacije koja je povećala strah od sveopćeg požara na Bliskom istoku

 

 


Iranski zvaničnici trebali bi odlučiti kako najbolje demonstrirati iransku moć Izraelu nakon izraelskog napada na Iran prije dvije noći, citirala je danas iranska službena novinska agencija IRNA vrhovnog vođu zemlje ajatolaha Alija Khameneija, prenosi Reuters.


-Zlo koje je počinio cionistički režim (Izrael) prije dvije noći ne treba ni umanjiti niti preuveličati - rekao je Khamenei, a prenosi IRNA.


Iran je jučer umanjio zračni napad Izraela na iranske vojne ciljeve tokom noći, rekavši da je prouzrokovao samo ograničenu štetu, dok je američki predsjednik Joe Biden pozvao na zaustavljanje eskalacije koja je povećala strah od sveopćeg požara na Bliskom istoku.


Nekoliko izraelskih aviona izvelo je tri vala napada prije zore na tvornice projektila i druga mjesta u blizini Teherana i u zapadnom Iranu, saopćila je izraelska vojska.


Khamenei je rekao da Izraelu treba demonstrirati moć Irana, dodajući da bi način na koji će se to učiniti trebali "odrediti zvaničnici i trebalo bi se dogoditi ono što je u najboljem interesu naroda i zemlje".

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook