OSUMNJIČEN ZA DVOSTRUKO UBISTVO

Velika potraga za Alijom Balijagićem: Traže ga uz pomoć helikoptera, pasa i dronova, uključila se i Vojska

Hronika27.10.24, 09:36h

Velika potraga za Alijom Balijagićem: Traže ga uz pomoć helikoptera, pasa i dronova, uključila se i Vojska
Balijagić je navodno ukrao pušku kojom je, kako se sumnja, ubio Milanku i Jovana Madžgalja, a mještani tvrde da je danima boravio u tom kraju, prijavljivali su to policiji, ali ona ništa nije uradila...

 


Osumnjičeni za dvostruko ubistvo, silovatelj i razbojnik koji je više od pola života proveo u zatvoru, Alija Balijagić (65) iz Bijelog Polja (Crna Gora), nije uhapšen do kasno sinoć, iako su, kako tvrde nadležni, u potragu za njim uključene sve raspoložive policijske snage i elitne vojne jedinice.


Balijagić je, kako se sumnja, u petak veče, oko 21.30 sati, u bjelopoljskom selu Sokolac, ubio Milenku Madžgalj (69) i njenog brata Jovana Madžgalja (60), a potom pobjegao.


Za njim je policija navodno danima tragala zbog krađe, a prije ubistva je gotovo čitav dan proveo u tom selu, pišu Vijesti.me.


Naoružan puškom, predstavljajući se kao lovac Drašković koji traži izgubljene kerove, obilazio je domaćinstva, da bi na kraju sjeo kod Madžgalja. Nakon što su ga ispratili, navodno je kroz prozor kuće pucao u Jovana, a potom provalio vrata i iz puške ispalio hice u njegovu sestru.


Policija, kojoj su mještani tog planinskog sela iznad Tomaševa, najmanje deset dana prijavljivali da se sumnjivi čovjek šeta sa puškom po katunu i okolnim šumama, obilazi kuće i njih, došla je tek kada je Balijagić za sobom ostavio dvije žrtve.


Prema istim informacijama, oružje je prije nekoliko dana ukrao iz kuće jednog Bjelopoljca, u koju je prethodno provalio.


“Vijesti” nezvanično saznaju da je Balijagić prije ubistva u Sokocu viđan i u Baricama i Pisanoj jeli.


Navodno, sinoć je i srpska policija tragala za ubicom, zbog informacije da su se u pograničnom selu Slatka čuli pucnji...


Potraga


Iz Uprave policije (UP) zvanično su saopštili da su u potragu za ubicom uključene sve njihove raspoložive snage.


Na terenu su policija, interventne jedinice, Protvteroristička jedinica policije(PTJ), Posebna jedinica policije (PJP),Granična policija, starješine iz svih Sektora UP koji rukovode i koordiniraju aktivnostima potrage, dronovi, helikopteri, psi tragači.


Gotovo cjelokupan sastav policije u potrazi je koristio termovizijske kamere, a nepregledne šume i sela Vraneške doline tokom dana nadlijetali su i helikopteri Ministarstva unutrašnjih poslova.


Sinoć se u potrazi priključio i Odred za posebne namjene, elitna specijalna jedinica Vojske Crne Gore, čiji su pripadnici poslati na područje na kojem se traga za Balijagićem.


Tek nakon što su mediji objavili fotografiju Balijagića, to je juče oko 16 sati učinila i Uprava policije, odakle su saopštili da se taj Bjelopoljac može dovesti u vezu sa izvršenjem dvostrukog ubistva u zaseoku Sokolac, u blizini Tomaševa u Bijelom Polju.


“U ovoj fazi izviđaja Uprava policije na osnovu zakonskih propisa i odgovarajućeg odobrenja nadležnog tužilaštva objavljuje fotografiju lica koje se potražuje, te obavještava i apeluje na javnost, da ukoliko primijete ovo lice ista saznanja odmah prijave, odnosno saopšte policiji pozivom na broj dežurne službe Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje 067/184-844 ili na besplatni broj 122, najbližoj policijskoj stanici ili na drugi način. Građani svoja saznanja o ovom licu policiji, pozivom na ove brojeve, mogu saopštiti i anonimno”, saopštili su iz Uprave policije juče poslije podne.


Oni su i tada apelovali na građane Bijelog Polja, naročito mještane sela u Vraneškoj dolini, da budu oprezni, ostanu u svojim domovima i ne dozvole ulazak nepoznatim osobama.


Više detalja možete pratiti ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook