Mladi Naroda i pravde BiH

Ni Fadil Novalić ni Sebija Izetbegović nisu ih probudili iz sna... Kako objasniti kriminal i izdaju SDA kadrova?!

Front26.10.24, 13:17h

Ni Fadil Novalić ni Sebija Izetbegović nisu ih probudili iz sna... Kako objasniti kriminal i izdaju SDA kadrova?!
S obzirom na to da ni Fadil Novalić ni Sebija Izetbegović nisu probudili mlade unutar SDA da napokon iznesu svoj lični stav i ono što im je na srcu, pitamo se onda kako da ih ni izdaja presude protiv Srbije za genocid u Srebrenici, o kojoj mnogo više jasno govore drugi, a ne Konaković, nije zapitala u kakvoj stranci se nalaze?!

 

 


Biti član jedne političke organizacije kao što je SDA, a ne misliti svojom glavom i slijepo vjerovati stranačkim vođama je u ozbiljnim demokratijama pitanje zaluđenosti i ozbiljnih poremećaja - poručuju Mladi Naroda i pravde BiH. 


Dok se članovi SDA bave konferencijama Elmedina Konakovića i upoređuju ga sa osobama koje žele zlo našoj državi, dotle bi se, ti isti, prije svega mladi članovi, trebali malo detaljnije upoznati sa presudom Fadila Novalića koja je javno objavljena. Trebali bi pročitati, zbog sebe, ne zbog stranke, sve dokaze koje je sud iznio, pa da vide koliko puta i na koji brutalan način je Fadil Novalić lagao bh. javnost i oštetio našu državu u jednoj od najgorih zdravstvenih kriza 21. vijeka. Trebalo bi da vide, ako žele, da je Fadil Novalić lagao i te iste članove, pozivajući se na najčasnije principe i vrijednosti na koje se pozivaju mnogi unutar SDA.


Ako ih Fadil Novalić nije probudio iz sna da je SDA organizacija meritokratije, časti i poštenja, onda neka na svojim sjednicama pozovu Sebiju Izetbegović i zatraže od nje da im održi predavanje na temu "Kako dobiti zvanje magistra medicinskih nauka, a ne završiti postdiplomski studij" i kao takva je rukovodila najvećom zdravstvenom ustanovom u BiH. 


Da li se mlade osobe, članovi SDA, koje su svoje fakultete završili na pošten način i za koje su roditelji davali zadnje novce, osjećaju imalo poniženi što se niko od stranačkih funkcionera nije udostojio progovoriti o jednom od najvećih političkih kriminala kadrova SDA.


S obzirom na to da ni Fadil Novalić ni Sebija Izetbegović nisu probudili mlade unutar SDA da napokon iznesu svoj lični stav i ono što im je na srcu, pitamo se onda kako da ih ni izdaja presude protiv Srbije za genocid u Srebrenici, o kojoj mnogo više jasno govore drugi, a ne Konaković, nije zapitala u kakvoj stranci se nalaze i da li je slijepo vođenje predsjednika stranke nešto što je imperativ ili se tijekom služenja stranci to jednostavno desi.


O vašim izdajničkim potezima, lažnim diplomama i lažnim narativima, optuženim i presuđenim kadrovima i šutnji vaših članova potrebne su na desetine press konferencija kako bi javnosti demistificirali sve ono što ste radili. Mi smo s tim tek počeli jer šutnja u ovom slučaju je zločin - poručuju svom saopćenju Mladi Naroda i pravde BiH.


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook