Predsjednica Evropske komisije

Von der Leyen danas u Sarajevu sa visokim bh. zvaničnicima: Evo sa kime će se sastati

Front25.10.24, 08:21h

Von der Leyen danas u Sarajevu sa visokim bh. zvaničnicima: Evo sa kime će se sastati
Predsjednica Evropske komisije izjavila je tom prilikom da je EU spremna pomoći Bosni i Hercegovini u saniranju posljedica klizišta i bujičnih poplava koje su pogodile dijelove Srednjobosanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona u noći s 3. na 4. oktobra

 

 

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen danas će se u Sarajevu susresti sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

 

Za danas je najavljen i sastanak predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjane Krišto sa predsjednicom Evropske komisije. Von der Leyen jučer je, u okviru dvodnevne posjete BiH, posjetila Donju Jablanicu, koja je najviše stradala u nedavnim poplavama.

 

Predsjednica Evropske komisije izjavila je tom prilikom da je EU spremna pomoći Bosni i Hercegovini u saniranju posljedica klizišta i bujičnih poplava koje su pogodile dijelove Srednjobosanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona u noći s 3. na 4. oktobra. Poručila je kako Evropa nije zaboravila Bosnu i Hercegovinu, javlja Fena.

 

- Bit ćemo vaši prijatelji i partneri. Vidjeli ste da je odmah aktiviran Mehanizam civilne zaštite i bilo je dirljivo vidjeti ljude, dobrovoljce iz raznih država kako pomažu pogođenim područjima. Budite sigurni da je Evropa uz vas, poručila Von der Leyen.

 

U njenoj pratnji prilikom obilaska Donje Jablanice bili su načelnici gradova pogođenih poplavama Jablanice, Konjica, Kreševa, Fojnice i Kiseljaka, predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Marija Buhač te predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook