PREMIJER FBIH

Nikšić: Usvojili smo važne zakone, to je moguće samo kada u opoziciji razum nadvlada populizam

Front24.10.24, 19:15h

Nikšić: Usvojili smo važne zakone, to je moguće samo kada u opoziciji razum nadvlada populizam
Nikšić je naglasio kako su "prijedlozi Vlade FBiH u vrlo važnim zakonskim rješenjima poboljšani međuostalim i amandmanima upravo opozicionih zastupnika"

 

 

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić komentarisao je jučerašnju sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

 

Podsjetimo, na ovoj sjednici je usvojeno nekoliko važnih odluka za život građana.

 

- Zastupnici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH dvodnevnom sjednicom koja je završena sinoć usvajanjem vrlo važnih odluka i zakonskih rješenja pokazali su kako se može i treba raditi.

 

Rezultati glasanja po pojedinim tačkama pokazali su da vlast i opozicija mogu raditi dobar posao zajedno. Jedan od zakona je čak izglasan bez ijednog suzdržanog i glasa protiv. Naravno, to je moguće isključivo onog trenutka kad kod opozicije razum nadvlada populističku galamu od koje niko nema konkretne koristi - istaknuo je Nikšić.

 

Nikšić je naglasio kako su "prijedlozi Vlade FBiH u vrlo važnim zakonskim rješenjima poboljšani međuostalim i amandmanima upravo opozicionih zastupnika".

 

- Što samo potvrđuje ono što od početka govorimo - da je kompromis jedini put zaobilaska loše situacije. Hvala svim razumnim zastupnicima opozicije, mi nastavljamo dalje uvijek odgovorno - poručio je Nikšić.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook